Partnerinfo

[Partner info] Een modulaire traplift: optimale kwaliteit, lagere prijs

Een traplift heeft vaak een stoffig imago, al is dat onterecht. Vooruitstrevende fabrikanten trekken immers volop de innovatieve kaart om de kwaliteit te perfectioneren en het prijskaartje te drukken. Een sprekend bewijs daarvan is de modulaire traplift.

Sinds enkele jaren zetten trapliftfabrikanten fors in op een modulaire opbouw. Daardoor past een traplift naadloos op elke trap: recht, gebogen, steil of met meerdere bochten. Dankzij het modulaire systeem zijn de onderdelen bovendien te allen tijde beschikbaar. Op die manier wordt de levertijd van een traplift fors ingeperkt: van enkele weken naar soms zelfs 24 uur. Doordat het dure maatwerk wordt overgeslagen, valt ook het prijskaartje een pak lager uit.

Smalste enkele rail ter wereld

Een van de aanbieders van modulaire trapliften is Otolift. Het Nederlandse familiebedrijf heeft al meer dan 50 jaar ervaring op de teller in de ontwikkeling en productie van trapliften. De fabrikant lanceerde in 2016 de Otolift Modul-Air.

Die traplift wordt niet alleen modulair opgebouwd, maar heeft ook de smalste enkele rail ter wereld: 6 centimeter. Daardoor valt hij amper op in het interieur en blijft er een maximale loopruimte behouden. De slanke rail leent zich bovendien uitstekend voor een installatie aan de binnenbocht van de trap. Daarbovenop gaat deze traplift ook gepaard met een unieke niet-goed-geld terug garantie: de modulaire stukken kunnen immers telkens opnieuw ingezet worden op elke trap.

Safety first

De doorgedreven innovatie van de Otolift Modul-Air manifesteert zich ook op vlak van comfort en veiligheid. De traplift is bijvoorbeeld standaard voorzien van een automatisch opklapbare voetensteun. Gebruikers kunnen tegelijk opteren voor een automatisch draaibare zitting, die een veilige op- en afstap garandeert.

Daarnaast stopt de traplift automatisch wanneer hij een obstakel waarneemt. Valt de stroom uit? De Otolift Modul-Air blijft werkzaam. Bijkomend ontwikkelde Otolift de reverse drive technology, waarmee de stoel deels of zelfs volledig achteruit kan rijden op een erg smalle trap. Zo stoten gebruikers niet met hun knieën tegen de muur of trapleuning.

Oog voor design

Maar het oog wil ook wat. Daarom biedt Otolift een brede waaier aan kleuren voor de stoelbekleding, van zachte tinten zoals parelwit tot nachtblauw. Een verrassende textuur geeft de traplift extra karakter. Een retro stofje, functioneel kunstleder of luxueus leer: de Otolift Modul-Air sluit naadloos aan bij het interieur.

Door zijn innovatieve aanpak groeide Otolift uit tot de marktleider in de Benelux. Maar het familiebedrijf blijft inzetten vernieuwing, en dat in alle fases van het bedrijfsproces. Voor die prestatie sleepte Otolift onlangs de Metaalunie Smart Manufacturing Award 2019 in de wacht. Een extra duw in de rug voor het uiteindelijke doel van de trapliftenfabrikant: de polepositie op wereldvlak veroveren.

Meer weten over de innovatieve oplossingen van Otolift? Op de website ontdek je het volledige gamma. Neem ook een kijkje de Facebookpagina om een vinger aan de pols te houden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business