[Partner info] Meer nieuws over de PS5

De PS5 zit eraan te komen, in de game community gonst het al een tijd van de geruchten en ook zijn er al enkele technische details naar buiten gekomen. Sinds 8 oktober weten we ook dat de console Playstation 5 gaat heten.

Releasedatum PS5

Alhoewel het nog niet bevestigd is wanneer de PlayStation 5 uitkomt, zijn er verschillende bronnen die wijzen op een release in 2020. Volgens de geruchten zijn er diverse ontwikkelaars die anoniem al details hebben losgelaten over de releaseperiode van de PS5. Naar het schijnt zou de nieuwe console eigenlijk al in november 2019 gelanceerd moeten worden, maar is deze releasedatum opgeschort om ervoor te zorgen dat er bij de lancering genoeg titels beschikbaar zijn. Fans hopen ondertussen dat de PS5 dit jaar nog uit komt. Er zijn al verschillende studio’s die werken aan testversies van de nieuwste games. Hierdoor hebben de ontwikkelaars genoeg tijd om de spellen aan te passen aan de uitstekende capaciteiten van de nieuwe console. Sony-topman Tsuyoshi Kodera meldde eerder dat de PlayStation 5 pas op zijn vroegst in 2021 uitkomt, maar inmiddels is het al duidelijk dat de console eind 2020 uit gaat komen.

 

Specificaties PlayStation 5

De PS5 gaat voor een fantastische game-ervaring zorgen. De nieuwe console krijgt naar alle waarschijnlijkheid een AMD Zen 2-processor met acht cores en een speciaal component voor 3D-audio. Sony maakt de stap naar 7nm-chips. Dit betekent niet alleen betere prestaties maar ook potentieel minder stroomverbruik. Toch kan de rekening bij veel gamen oplopen, kies dus voor goedkope energie. Met goedkope energie wordt maandelijks bespaard, waardoor lekker wat gespaard kan worden voor aanschaf van de nieuwe PS5. Ten slotte wordt de PS5 uitgerust met een speciale SSD, die de laadtijd van spellen drastisch versnelt tot minder dan een seconde. Daarnaast is er sprake van een zeer hoge resolutie. Wat ook een sterk effect gaat hebben op de graphics is dat de PS5 ray tracing gaat ondersteunen. Deze techniek verwerkt weerkaatsingen van licht direct waardoor bijvoorbeeld weerspiegelingen er nog realistischer uit zien.

 

Hoe duur wordt de nieuwe PS5?

Over de prijs van de nieuwe PS5 is nog niets bekend dus daar kunnen we alleen over speculeren. Wel weten we dat de PS4 en de PS4 Pro €399 kostten bij de release en later werden afgeprijsd. De nieuwe generatie zal waarschijnlijk wat prijziger worden. De nieuwe PlayStation 5 krijgt namelijk zeer geavanceerde functionaliteiten, waardoor de prijs van de console hoger ligt. Maar gezien de hardware is dat zeker het geld waard. De PlayStation 3 werd in 2006 gelanceerd voor €499, mede waardoor het apparaat niet goed verkocht. Voor welke prijs Sony de PS5 in de markt gaat zetten valt dus nog te bezien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business