Logitech ERGO K860 review

Een ergonomische werkplek maakt weldegelijk het verschil en ook jij kan vandaag nog de eerste stap nemen om je thuiskantoor te verbeteren.

Advertentie

Voor de meesten onder ons is werken op kantoor onvermijdelijk, maar dat betekent niet dat we eronder hoeven te lijden. Bij Logitech zet men zich in om werkplekken zo aangenaam mogelijk te maken voor werknemers door hun apparaten te ontwerpen, ontwikkelen en vernieuwen. Zo heb je alles wat je nodig heeft om je werk te doen, maar dan nog beter.

Wat is ergonomie?

Ergonomie is de wetenschap van mensen en hun werkomgeving met als doel het verbeteren van hun lichaamshouding, effectiviteit en comfort. Dat is zeker nodig, want we spenderen heel wat tijd achter onze computer. Zoveel zelfs dat de meest intensieve gebruikers tot wel 11.000 toetsaanslagen per dag maken, goed voor meer dan 3 miljoen per jaar. Klikken doe je gemiddeld 4.000 keer per dag en je legt jaarlijks al snel 27 kilometer af met je muis. Ergonomie draait dus om het ontwerpen in het belang van mensen en het ontwikkelen van mensvriendelijke tools. Die visie zit in de kern van elk Logitech Ergo Series-product.

Eerst en vooral moeten ergonomische producten voor een natuurlijke houding van de hand, pols en onderarm zorgen, wat voor meer ontspanning zorgt in het bovenlichaam. Spierspanning is immers nooit goed en een natuurlijkere houding zorgt voor een meetbare afname van de spieractiviteit, wat betekent dat je net zo productief kan werken terwijl je de belangrijkste spieren minder belast.

Ergonomie betekent ook meer comfort en een betere gezondheid. Door druk, belasting, verdraaiing en buiging te verminderen en ondertussen meer steun te bieden, geniet je van langdurig comfort. Lichamelijk ongemak kan immers tot emotionele stress leiden, wat op zijn beurt weer zorgt voor een gebrek aan concentratie.

3 Tips om gezonder te werken

Tip 1: Bewustwording

Je kan slechte gewoonten niet veranderen als je niet weet dat je ze hebt. Veranderingen begint bij bewustwording van je fouten. Zodra je weet wat er niet goed zit, kan je dingen beginnen veranderen. Zit je bij het lezen van deze tip onderuitgezakt in je bureaustoel? Zet je dan snel terug recht. 

Tip 2: Maak vele kleine verbeteringen

Het is niet makkelijk om meerdere doelen tegelijk na te streven en het is nog moeilijker om plots meerdere ingrijpende veranderingen door te voeren. Haast en spoed is zelden goed zegt men wel eens. Dat wil echter niet zeggen dat je ultieme doelen buiten bereik liggen. Door geleidelijk aan kleine veranderingen door te voeren, creëer je de motivatie om door te gaan. Maak dus geen grote sprong, maar zet stap voor stap in de goede richting. Goede gewoontes leer je immers niet snel af.

Tip 3: Geef je bureau de nodige aandacht

Op kantoor, maar zeker ook tijdens het thuiswerken, is het belangrijk om je werkplek goed af te stellen. Een slechte houding kan zorgen voor pijnlijke spieren en gewrichten. Zorg dus voor een goede stoel en ergonomische accessoires, maar probeer ook een keer recht te staan tijdens je dag, zoals bij het bellen. Plan ook wat tijd in om je ogen rust te geven, bijvoorbeeld door even weg te kijken van je scherm terwijl je aan het nadenken bent over je volgende project. 

Probeer 90 dagen lang de ergonomische producten van Logitech

Lijkt het jou wat om gezonder te gaan werken? Dan kan je vandaag nog zonder risico de eerste stap nemen. Dankzij de Buy&Try-actie van Logitech kan je immers tot 90 dagen na de aankoop van een ERGO-product gewoon je geld terugvragen. Deze actie geldt op de nieuwe ERGO K860, een geavanceerd ergonomisch toetsenbord dat een meer ontspannen typhouding bevordert, maar ook op de MX Vertical en MX Ergo ergonomische muizen die de druk op de pols en de spierbelasting van de onderarm verminderen.

Deze blog werd geschreven door één van onze partners. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Logitech ERGO K860 review: Ergonomie ten top

Het nieuwe Logitech ERGO K860 toetsenbord zorgt voor ondersteuning, comfort en vermindert fysieke pijn. Het is best prijzig, maar heeft een uniek ontwerp met een aangename polssteun én is momenteel 90 dagen gratis te gebruiken.

Logitech MX Anywhere 3 review: Productiviteit voor iedereen en overal

De nieuwe Logitech MX Anywhere 3 stelt je in staat om waar dan ook productief te zijn. Met deze muis voor professionals bedien je tot drie apparaten en scroll je vlot door bestanden.

Logitech MX Master 3 & MX Keys review: De ideale productiviteitscombo

Zorgen je huidige muis en toetsenbord ook voor een hoop frustratie, maar weet je niet meteen hoe het beter kan? Dit zijn de MX Master 3 en MX Keys

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here