Sinds het begin van de coronacrisis zijn we met z’n allen volop meer gaan videobellen. Waar het aan het begin misschien nog een beetje onwennig was om te bellen met beeld, zijn we tegenwoordig natuurlijk allemaal videobel-professionals geworden. Als je videobelt via een laptop, dan maak je waarschijnlijk gebruik van de ingebouwde camera. Heb je geen laptop waarmee je dit kunt doen, dan kun je bijvoorbeeld je tablet gebruiken. Een probleem wat in dat geval echter vaak voorkomt is dat je ontzettend vermoeide armen kunt krijgen van het langdurig vasthouden van je tablet. Wil je hier graag een oplossing voor? En ben je benieuwd naar meer handige accessoires die je kunt gebruiken tijdens het videobellen? Lees dan zeker verder!

Zet je tablet in een stevige standaard

Het hebben van vermoeide armen door het langdurig vasthouden van een tablet kan ontzettend vervelend zijn. Je wilt immers de volle aandacht hebben voor de persoon waarmee je belt en je wilt niet afgeleid raken van het gespreksonderwerp omdat je videobel-device te zwaar wordt om vast te houden. Misschien heb je weleens geprobeerd om tijdens een belgesprek je tablet ergens tegenaan te laten leunen om hem niet meer vast te hoeven houden. Dit kan echter behoorlijk risicovol zijn. Als je je dure device ergens los tegenaan laat leunen, dan heb je kans dat je tablet omvalt en beschadigd raakt. In dat geval kun je beter een tafelstandaard voor je tablet gebruiken. Zo’n standaard kun je op tafel zetten om vervolgens je tablet erin te zetten. Op die manier is je device veilig, en heb je je handen vrij tijdens het videobellen.

Een handig tablethoesje met standaard

Naast de optie voor een losse standaard is het bij gebruik van een tablet ook mogelijk om een hoesje te gebruiken waarin een standaard-functie is verwerkt. Met een dergelijk product kun je tablet dus goed beschermen én gemakkelijk neerzetten op tafel. Voor tablets zijn verschillende hoezen verkrijgbaar waarbij het mogelijk is om het toestel rechtop neer te zetten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kinderhoes of ipad cases. Zo’n soort hoes is in bijna alle gevallen voorzien van een uitklapbaar onderdeel waarmee je de hoes kunt omtoveren tot standaardje voor je tablet.

Een andere variant tablethoes die je goed kunt gebruiken om je device rechtop op tafel neer te zetten is de draaibare hoes. Deze variant tablethoes is voor bijna elke soort tablet verkrijgbaar. Het betreft een variant van een bookcover waarin een draaibaar mechanisme is verwerkt. Hiermee kun je de tablet zowel in portretmodus als in landschapsmodus rechtop of tafel neerzetten. Je kunt bij deze variant tablethoes dus zelf bepalen wat je het fijnst vindt.

Zorg dat je goed verstaanbaar bent

Eén van de meest voorkomende ergernissen tijdens het videobellen is dat je gesprekspartner je niet goed kan verstaan. Dit komt in de meeste gevallen door een gebrekkige microfoon die niet dicht genoeg bij je mond zit. In dat geval kun je een goede koptelefoon aanschaffen. In dit producten zit namelijk vaak een microfoontje verwerkt die perfect in staat is om jouw stem goed op te vangen. Op die manier kan jouw gesprekspartner jou een stuk beter verstaan. We raden je aan om bij het selecteren van een koptelefoon wel even goed te controleren of het product echt is voorzien van een microfoon. In sommige gevallen zit er namelijk geen microfoon in het product verwerkt. Je kunt dit controleren via de productomschrijving op de productpagina van de koptelefoon.

Het hebben van een koptelefoon werkt overigens twee kanten op. Jij bent beter verstaanbaar voor je gesprekspartner, maar op hetzelfde moment kun jij je gesprekspartner ook een stuk beter horen als het geluid via je koptelefoon direct in je oren komt. Zeker als je videobelt in een rumoerige ruimte is dit een groot voordeel. Met deze accessoires voor het videobellen maak je het een stuk makkelijker voor jezelf, en wordt het voeren van een gesprek via een videobel-app ook nog eens een stuk leuker. Haal daarom snel de benodigde accessoires in huis en bel je dierbaren op die in deze tijden niet veel aanspraak hebben en zich eenzaam voelen. Ze zullen het vast leuk vinden om je weer even te zien en te horen!