Partnerinfo

De visie op 2016 van Interoute

We verzamelden verschillende opiniemakers om naar hun mening te vragen over de belangrijkste IT-trends van 2016. Hier leest u de analyse van Jan Dezutter, Deputy Country Manager bij Interoute Belgium.

 

Jan Dezutter, Deputy Country Manager Interoute Belgium

In de rubriek ‘Vision on 2016’, een interessante vraag- en antwoordreeks, geven wij naar jaarlijkse gewoonte een aantal vooraanstaande opiniemakers uit de ICT-sector de kans om hun visie voor het nakende jaar mee te delen. Dit jaar gaan de vragen over welke IT-trends (mobile, Internet of Things, Cloud, Big Data) gaan overheersen, hoe hun bedrijf denkt het verschil te kunnen maken in 2016 en wat de toegevoegde waarde hiervan gaat zijn voor hun klanten.

Welke IT-trends (mobile, Internet of Things, Cloud, Big Data) zullen volgend jaar overheersen?

Dezutter: “Hyper-convergence van netwerken en cloudcomputingdiensten evolueren verder en zorgen ervoor dat bedrijven hun bestaande infrastructuur anders inrichten, en meer richting cloud bewegen. Ondernemingen weten steeds beter om te gaan met de uitdagingen rond hybride, en mode 1 to mode 2-constructies (bimodal IT). De opkomst van gedistribueerde clouds met lokaal opgeslagen data zorgt voor een flinke boost voor IoT, vooral insectoren als gezondheid en fi nance, waar strenge eisen worden gesteld aan de fysieke locatie van gegevensopslag. Daarnaast verwachten we dat cloudsilo’s meer en meer worden geïntegreerd, door het creeëren van een networked computing platform en beheerinterface waarbij alle clouds worden beheerd alsof het één cloud is. Dit zorgt voor meer veiligheid, voorspelbaarheid en efficiëntie. Tot slot verwachten we dat de groeiende stroom aan big data door toenemende privacywetgeving en regels over de opslag van gegevens, steeds vaker lokaal blijft.”

Hoe denkt u als bedrijf het verschil te maken in 2016? Wat is de toegevoegde waarde voor uw klanten?

“Eenvoudig gezegd: door te blijven innoveren om onze klanten goed van dienst te zijn. Het is onze ambitie om de grootste onafhankelijke enterprise service provider van Europa te worden. Maar Europa is niet onze limiet, want ons cloud services platform strekt zich wereldwijd uit, is zeer innovatief en maakt het bedrijven mogelijk om in te spelen op de IT-trends en de uitdagingen in hun markt. Als het om innovatie gaat zijn mensen net zo belangrijk als techniek. Het vermogen van onze medewerkers om te veranderen, en zich aan te passen aan nieuwe ontwikkelingen is bovendien essentieel in het brengen van meerwaarde naar onze klanten toe. We vragen ons altijd af hoe we onze bekwaamheid die ten dienste staat van onze klanten verder kunnen vergroten. De acquisitie van managed services provider Easynet die we eerder dit jaar deden, helpt ook zeker bij het verwezenlijken van onze ambitie. Met deze overname vergroten we onze schaal, en zorgen we ervoor dat we onze ambities versneld kunnen waarmaken. Dat alles met het einddoel om onze klanten een nog betere ervaring te bieden.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business