Nucleus: Software is de nieuwe hardware

[Advertorial] Nucleus is al 15 jaar actief in hosting en zag tijdens die periode een groeiende nood aan uptime-as-a-service. Het bedrijf is genomineerd voor de aankomende Smart Business Awards.

 
Nucleus bestaat 15 jaar en in die periode is onze core business van hosting – en bij uitbreiding de hele IT-sector – enorm veranderd. 15 jaar geleden was een telefoontoestel vaak nog analoog verbonden met een telefooncentrale met schakelmogelijkheden. Bedrijven hadden zelfs iemand in huis die wist welke kabeltjes te versteken wanneer iemand van bureau wisselde. Vandaag heb je enkel nog een app en een internetconnectie nodig om te kunnen telefoneren. Software is de nieuwe hardware geworden.

Always on, always connected

Tegelijk zijn veel (grote) bedrijven steeds meer van hun IT gaan uitbesteden. Alles wat niet gelinkt is aan de core business, wordt toevertrouwd aan externe experts. Outsourcing is een bekend begrip in de IT-sector. Daartegenover staat dat de eisen die men stelt aan IT alleen maar groter worden. Voor veel bedrijven is IT niet langer een ondersteuning van de business, maar is het kritisch voor de business of is het zelfs de business zelf geworden. Er zijn weinig tot geen bedrijven die vandaag nog kunnen functioneren zonder IT. Dat betekent meteen ook dat men niet meer aanvaardt dat dingen stuk gaan of offline zijn. “Always on, always connected” is de nieuwe norm.

Uptime-as-a-Service

Nucleus heeft in die 15 jaar altijd proberen optimaal in te spelen op die trends. Zo werken we al enkele jaren rond ons concept Uptime-as-a-Service, profileren we ons graag als externe partner voor andere IT-bedrijven (outsourcing weet je wel) en zijn we fervente pleitbezorgers van DevOps. Dat laatste omdat we geloven dat een goede communicatie tussen ontwikkelaars en systeembeheerders ervoor zorgt dat software en hardware beter op elkaar afgestemd worden. Dat leidt op zijn beurt tot betere, veiligere en performantere toepassingen.

Natuurlijke partner van IT-bedrijven

Op die manier zijn wij door de jaren heen de natuurlijke partner geworden van de Belgische IT-sector. Wat je als IT-bedrijf ook doet, de “always on, always connected” verwachtingen van de klant zijn er altijd. Digital agencies, webbouwers, integratoren, SaaS-ontwikkelaars, IT start-ups… ze hebben allemaal behoefte aan Uptime-as-a-Service: een controleerbare omgeving met uptime-garanties. Wij leveren een belangrijke grondstof voor hun product, zonder ons valt de “productie” stil.
 
Tijdens gesprekken zijn er dan ook altijd heel wat vragen over onze technologie, de opbouw van ons netwerk, de locatie en structuur van onze eigen cloud, enz. Maar eens men overtuigd is, komen die vragen nooit meer terug en wordt hosting als het ware een black box. Het kan de klant of gebruiker niet meer schelen waar wat draait en op welke manier. Het moet gewoon draaien. De rest – uptime, security, business continuity – is onze zorg.
 
De uitdaging voor een CIO is betrouwbare partners te vinden die hem de specifieke diensten en oplossingen kunnen leveren die hij zoekt, onze uitdaging bestaat eruit zo’n betrouwbare partner te zijn en te blijven. Dat betekent dat we zwaar investeren in technologische kwaliteit, dienstverlening, innovatie én mensen.

Serious Geeks

Technologie is één ding, de juiste mensen om die technologie te implementeren, te beheren en te vernieuwen is nog belangrijker. Zulke mensen trek je aan door als bedrijf te tonen wie je bent en waar je voor staat, uitdagingen aan te bieden en tegelijk een werksfeer te creëren waarin mensen zich kunnen ontplooien. We zijn op dat vlak allicht een van de meest geeky werkgevers van België. (lacht). Technologische uitdagingen hebben we voldoende en met zaken als “pizza-as-a-service”, een Wii, een pooltafel en regelmatige uitstapjes richting karting is Nucleus een normale habitat voor serious geeks.
 
Nucleus is genomineerd in de categorie Services & Outsourcing (Hosting & Domain) van de Smart Business Awards 2016. Stemmen voor deze awards kan vanaf half april. Alle genomineerden vind je op www.smartbusinessawards.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business