Belang domeinnaam vaak onderschat

[Partnerinfo] De perfecte domeinnaam voor uw organisatie? Welke valkuilen vermijdt u best en waarmee dient u rekening te houden?

 
Een goede domeinnaam is van vitaal belang voor iedere onderneming. Het is immers de wegwijzer bij uitstek om uw site online terug te vinden. Hoe ga je nu best te werk bij een registratie?

Less is more

Uw domeinnaam moet gemakkelijk te onthouden zijn en op een eenvoudige manier geschreven kunnen worden. In principe moet uw naam de ‘shouted across a crowded bar’ test doorstaan. Als u op café aan de toog uw domeinnaam roept naar iemand aan de andere kant van de toog moet deze persoon uw naam duidelijk kunnen verstaan en in staat zijn om deze zonder problemen tot de volgende dag te onthouden.

Houd rekening met uw publiek

Vaak hebben websitebouwers de neiging een naam te registreren onder .com of .eu aangezien dit internationale extensies zijn. Dat is niet slecht maar er zijn ook goede redenen om uw naam onder verschillende landextensies te beschermen.
 
We merken dat mensen vrij chauvinistisch zijn ingesteld als het op domeinnamen aankomt. Belgen kiezen blind voor .be, Fransen verwachten .fr en Nederlanders zweren dan weer bij .nl. Dit betekent dus dat wanneer iemand het exacte adres van een website niet kent, deze persoon eerst zal proberen de website te vinden onder de eigen landextensie (een Duitser typt dus .de in terwijl een Spanjaard voor .es kiest). En dit geldt voor elk land. Houd bij de registratie van uw naam dus zeker rekening met de markt waarop u zich richt.

Nieuwe extensies

Twee jaar geleden deden ook de nieuwe extensies hun intrede (.vlaanderen, .brussels, .gent, .bike; .hosting,…). Hiermee worden voor domeinnamen ontelbare extra mogelijkheden gecreëerd. Deze nieuwe gTLDs kunnen een uitweg vormen voor namen die niet meer beschikbaar waren onder .com of .be en ze geven u de kans om kort en kernachtig uw hoofdactiviteit weer te geven.

Meer weten?

U dient met heel wat zaken rekening te houden om de juiste domeinnaam te kiezen. bNamed.net helpt u hierbij graag verder. Registreer nu de juiste domeinnaam voor uw bedrijf op onze website en geniet van een leuke promo.
 

 

Deze advertorial wordt aangeboden door bNamed.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business