Views on IT: Smals

[Partnerinfo] In Views on IT leggen Belgische opinieleiders binnen hun sector uit hoe trends in IT een invloed hebben op hun bedrijf, hun klanten en de zakelijke wereld in het algemeen.

Welke trend in ICT heeft het afgelopen jaar de grootste impact gehad op uw business en die van uw klanten?

Marc Vael, Chief Audit Executive
De ICT trend van 2015 met de grootste impact op onze organisatie was wel degelijk IT SYNERGIE: alle IT uitgaven en IT investeringen werden zeer minutieus tegen het licht gehouden om te kijken of ze echt nodig waren en of ze niet slim konden vervangen of samengevoegd worden om zodanig grotere synergiën te bereiken zonder aan kwaliteit in te boeten voor de publieke instellingen die lid zijn van Smals en de medewerkers.

Hoe gaat uw bedrijf om met klantendata in het zicht van de Europese General Data Protection Regulation (GDPR)?

In essentie verandert er niet veel voor onze organisatie omdat we al op een zeer hoog niveau met de privacy van alle gevoelige data bezig zijn. We gaan wel een aantal interne procedures herbekijken zoals de privacy risk assessments en de incident escalatieprocedure. Verder gaan we sneller en diepgaander afstemmen met onze leden wat er kan en moet gebeuren opdat er een optimale compliance is met de EU GDPR met een balans tussen alle kosten en alle opbrengsten.

Ziet u de publieke clouds van Amazon, Microsoft en Google als een bedreiging of als een opportuniteit?

We zien dit als een uitstekende opportuniteit omdat dergelijke publieke clouds een toonbeeld zijn van innovatie in de IT sector.  Bovendien werken dergelijke publieke clouds volgens internationale normen zoals ISO27001 en ISAE3402 en hebben ze alledrie ook specifieke hybride B2B cloud oplossingen die een hoog niveau van diensten garanderen. Deze publieke clouds bieden een opportuniteit om de eigen IT sector te doen nadenken over innovatie en omschakeling naar een nieuwe manier van werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business