Partnerinfo

[Partnerinfo] Hoogmis voor de Belgische Magento community: Meet Magento Belgium op 26 & 27 september.

Op 26 en 27 september gaat Meet Magento België door in Hotel Bloom te Brussel. Het is één van de belangrijkste e-commerce events in ons land met een dag voor programmeurs en een dag voor webshopeigenaars.

Magento is wereldwijd marktleider op het vlak van e-commerce software. In België zijn er volgens builtwith.com bijna 2500 webshops die Magento gebruiken. Het grote succes van Magento dankt het aan de zeer uitgebreide community. Magento werd rond 2007 gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Varien. Het werd nadien verkocht aan eBay en vaart sedert de overname door het investeringsfonds Permira in november 2015, opnieuw een onafhankelijke koers.

De term “community” impliceert dat er tussen de mensen die met Magento werken ook contacten zijn. Het is versterkend en motiverend om andere developers en merchants te ontmoeten die dagelijks met Magento in de weer zijn. Dat was dan ook de reden om enkele jaren terug de vzw bEcomUnity boven de doopvont te houden. Deze vzw organiseerde reeds 3 eerdere edities onder de naam Belgento. Op 26 en 27 september organiseert ze Meet Magento Belgium in Hotel Bloom te Brussel.

Vorig jaar is de vzw immers toegetreden tot de organisatie “Meet Magento Association”. Er zijn Meet Magento events in heel wat landen van Europa, uiteraard ook in de VS maar ondertussen ook in Azië en Zuid-Amerika.

Het is een event dat je als Magento shop eigenaar of verantwoordelijke niet mag missen. Je krijgt bovendien de mogelijkheid om face 2 face met Magento ideëen uit te wisselen, feedback te verschaffen en gezellig bij te praten.

Op 26 en 27 september gaat Meet Magento België door in Hotel Bloom te Brussel. Het is één van de belangrijkste e-commerce events in ons land met een dag voor programmeurs en een dag voor webshopeigenaars. Het programma zit vol met interessante sprekers. Inschrijven kan op www.meet-magento.be

Pascal Vandenbrande (CEO, Studio Emma), Kevin Hereman (CEO, PHPro) en Pieter Caluwaerts (Magento Business Unit Manager, PHPro) zijn de drijvende krachten achter de vzw en hebben een uniek evenement klaargestoomd. Het evenement wordt ondersteund door verschillende sponsors actief in de e-commerce sector. De hoofdsponsors zijn Mollie en Adyen (Online payment providers).

Op 26 september is er de Contribution Day waarbij Max Yekaterinenko (Director of Community Engineering, Magento) en zijn team workshops zal organiseren met de aanwezige Magento developers, die apart kunnen inschrijven voor deze dag. Ongetwijfeld een goed moment om je kennis als developer te evalueren en samen met anderen enkele technische uitdagingen te lijf te gaan. De deelnemers kunnen ‘s avonds dan aanschuiven voor de “Belgische frieten en bier avond”. Daar hoeft geen uitleg bij.

Op 27 september worden de bezoekers voorzien van heel wat technische tracks voor developers en business tracks voor merchants. Voor de merchants staan oa volgende cases op het programma: Fun, Mediahuis, E5Mode en Roularta Media Group. Bol.com komt vertellen over de verschillen tussen de Belgische en Nederlandse markt en Google laat ons stil staan bij de impact van digital op de retail industrie. In totaal zullen 32 sprekers aan bod komen en er worden meer dan 200 deelnemers verwacht.

Gezien de vele vragen en onduidelijkheid over de nieuwe GDPR (General Data Protection Regulation) richtlijnen werd in het programma ook een heel luik opgenomen over deze topic. Roularta komt vertellen hoe zij hier mee omgaan. Staatssecretaris De Backer komt de nieuwe richtlijn toelichten. Matthias Dobbelaere (DeJuristen) vertaalt dit naar concrete acties en Chris Debyser (ConXion) belicht de technische consequenties. Op deze manier kan u op deze dag alles vernemen wat nodig is om ook GDPR goed aan te pakken binnen uw organisatie.

Op het evenement zal ook een grote delegatie van Magento zelf aanwezig zijn. Zo zal Paul Boisvert (VP Product Management, Magento) de roadmap van Magento kaderen, Philippe Bernou (Solution Architect, Magento) zal u meer vertellen over de voordelen van een Order Management Systeem, Anton Kril (Lead Architect, Magento) zal in een technische breakout Magento 2.2 uitspitten en Sherrie Rohde (Community Manager, Magento) zal in een keynote de meerwaarde van het ecosysteem van Magento verduidelijken. Run je een Magento shop dan is dit de unieke kans om alle vragen aan Magento te stellen en hier feedback op te krijgen.

Het evenement gaat door in Hotel Bloom, een hippe setting voor een inspirerende dag. Alle verdere info en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u op: www.meet-magento.be

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business