Partnerinfo

Maak kennis met de MSI Creator Z16 HX Studio

MSI Creator Z16 HX Studio
© MSI
MSI's Creator-serie bevindt zich op het snijvlak tussen ultieme prestaties en premium design. Is dat exact wat je zoekt? Dan mag je de Creator Z16 HX Studio echt niet missen.

We behandelden inmiddels meermaals zakelijke laptops en monitoren van MSI. Want ja: MSI maakt (veel) meer dan alleen gamingproducten, waar het merk bij velen om bekendstaat. Met de Creator-serie spreekt MSI zowel jonge als zeer ervaren creatievelingen aan. Niet alleen met een ontwerp dat tot de verbeelding spreekt, maar vooral ook hardware die alles biedt dat een creator verlangt op een laptop.

Ideaal voor foto- en videobewerking

Dat begint al bij het scherm van de Creator Z16 HX Studio, dat 16-inch meet in diagonaal. MSI paste daarbij ook de zogenaamde gouden ratio toe, dat tot meer verticale schermruimte leidt. Het paneel heeft namelijk een 16:10 beeldverhouding. Handig voor bijvoorbeeld foto- en videobewerkingsapps die meer ruimte in de hoogte vragen. Ook als je al eens meer ruimte nodig hebt voor Excel-sheets is die extra verticale ruimte ideaal, kunnen we wel stellen.

Voor creatievelingen die hun laptop gebruiken voor foto- en videobewerking kunnen we ook melden dat de kleurweergave ontzettend goed is. Schermen worden af-fabriek gekalibreerd en halen daarbij een Delta-E-waarde van onder de 2. Een bijna perfecte score dus. Gezien Delta-E-waarden onder de 3 (de gemiddelde kleurafwijking) eigenlijk niet zichtbaar zijn voor het menselijk oog, is het paneel op de laptop ideaal voor foto- en videobewerking.

MSI Creator Z16 HX opgevouwen
© MSI

Goed om te weten is dat het scherm verder een 100 procent dekking biedt voor DCI-P3, een QHD-resolutie heeft en ondersteuning biedt voor aanraakinvoer (touchscreen).

Hardware voor creatievelingen

Ook als we de motorkap opentrekken zien we componenten die menig foto- en videobewerker een glimlach toebrengt. MSI biedt de laptop namelijk aan met een krachtige RTX 4070 grafische kaart. De kaart is geoptimaliseerd voor gebruik in creatieve settingen en komt hiervoor met de Studio Drivers van Nvidia. Met die drivers benutten grafische applicaties onbelemmerd alle rekenkracht die de gpu te bieden heeft.

Uiteraard mag een vlotte cpu niet ontbreken uit de mix. Op de Creator Z16 HX Studio-laptop levert MSI standaard high-end 13e generatie Intel Core i9 HX-processoren. Een ideale koppeling met de sterke grafische kaart, het vlotte DDR5 werkgeheugen en PCIe 5.0 opslaggeheugen (NVMe).

Compleet pakket

Je bent er met deze laptop alvast van verzekerd dat apps razendsnel hun taken uitvoeren, dat jijzelf taken met precisie kan uitvoeren op het golden ratio-scherm én dat je ook nog eens een glimlach op je gezicht tovert bij jezelf en anderen vanwege het prachtige ontwerp. Zorgen? Dat is precies wat de Creator Z16 HX Studio wegneemt in het creatieve proces. Leef je uit, zonder belemmerd te worden door trage, niet geoptimaliseerde hardware.


Dit artikel is geschreven door één van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business