Reviews

Tools voor netwerkbeheerders: Kaseya

Voordelen
Indrukwekkende functionaliteit
Uitbreidbaar
Nadelen
Af en toe wat traag
Aanbevolen prijs: €1995
Waar te koop?
Totaalscore 8
Kaseya biedt de netwerkbeheerder een indrukwekkende functionaliteit, maar durft af en toe wat aan snelheid in te boeten.

Het ideale programma om de pc"s in een netwerk te beheren, verlicht vooral jouw werk. We hebben zeven tools getest en vergeleken. Een overzicht van de verschillende tools en meer uitleg over onze test vind je hier.

Met het getrapte SAAS-aanbod van Kaseya schuiven we opnieuw richting cloud. De werking op zich is eenvoudig genoeg. Je meldt je aan bij de service en installeert een agent op een machine in je netwerk. Vanuit de webinterface kun je de dienst dan uitrollen naar de overige toestellen in je netwerk. Uiteraard blijft ook nog altijd een manuele installatie of een uitrol via AD/GPO mogelijk. Naargelang je behoeften kun je verschillende SaaS-oplossingen aanspreken.

Een uitgeklede versie tot maximaal 10 seats is gratis beschikbaar (Foundation Free), maar IT-beheerders in het KMO/MKB-segment zullen ongetwijfeld meer baat hebben bij de Foundation-bundel. Die voorziet in een nagenoeg complete netwerkinventaris en ent daarop diverse beheerfuncties. Dat gaat van netwerk monitoring over softwaredistributie en patchbeheer tot remote control (Live Connect, met keuze tussen VNC en RDP). Ook het – versleuteld – versturen van bestanden is mogelijk. Je betaalt dan jaarlijks 1.995 dollar per beheerder, voor een onbeperkt aantal seats.

De interface is overzichtelijk, maar bekijk je bij voorkeur wel op een hogeresolutiescherm. Wel ondervonden we dat de service soms merkbaar trager reageerde. Aan het basispakket kun je nog extra modules breien als antivirus- en back-upbeheer. Voor deze laatste kun je ook rechtstreeks een Amazon S3-storage-server adresseren.

Meer veeleisende netwerkbeheerders kunnen een nog krachtigere SaaS-bundel overwegen, waarin onder meer ook ticketing en time management vervat zitten. Voor welk pakket je ook gaat, het vergt enige inspanning om alle mogelijkheden vlot in de vingers te krijgen. Een uitgebreide helpfunctie en enkele videotutorials zetten je echter al goed op weg.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business