Reviews

Review Google Nexus 7: Beste in zijn soort

Voordelen
Schermkwaliteit
Afwerking
Geluidskwaliteit
Prijs
Nadelen
Kale Android-omgeving
Dikke schermrand boven- en onderaan
Aanbevolen prijs: €269
Waar te koop?
Totaalscore 9
Google heeft opnieuw de handen in elkaar geslagen met Asus voor een nieuwe versie van haar Nexus 7-tablet. Wij gingen ermee aan de slag.

Google is nogmaals een samenwerking aangegaan met Asus, met opnieuw een Nexus 7 als resultaat. De nieuwe tablet krijgt identiek dezelfde naam als zijn voorganger, kwestie van het verwarrend te maken. Gelukkig vind je de ‘oude’ Nexus 7 nog amper in de winkels. Mocht je twijfelen: hij wordt geleverd in een blauwe doos!

Haarscherp

De grootste troef van de oude Nexus 7 was zijn hoge resolutiescherm en de prima beeldkwaliteit. Dat hebben ze opnieuw gedaan met het nieuwste model, door het deze keer van een Full HD-resolutie (1.920 x 1.200) te voorzien.

Het resultaat is een haarscherp scherm waar je amper de pixels van kan zien. De helderheid ligt heel hoog, wat ervoor zorgt dat je de tablet vlot buiten kan gebruiken. Ook de beeldkwaliteit steekt boven de concurrentie uit. In combinatie met de degelijke (en luide!) stereo luidsprekers kan je prima van een film of een spel genieten. Een ideaal multimediatoestel, mits je de nodige extra apps uit de Google Play Store installeert.

Kale Android

Een nieuw Nexus-toestel betekent dat je automatisch elke nieuwste Android-versie ontvangt. Zo geniet je steeds van de nieuwste functies, zonder dat je lang op de fabrikant moet wachten voor een eigen update.

In ruil daarvoor krijg je wel de standaard Android-omgeving zonder extra toeters en bellen die andere fabrikanten toevoegen. Het zorgt ervoor dat het toestel bijzonder vlot werkt, maar het is aan jou om te oordelen of je deze Android-versie niet te ‘Spartaans’ vindt.

Klein prijsje

Ondanks de scherpe prijs voelt de Nexus 7 goed aan. De fabricagekwaliteit is prima en de rubberachtige textuur aan de achterkant heeft een leuk gevoel. Hij is wel iets krasgevoeliger geworden dan de vorige Nexus 7.

Het enige wat me tegen de borst stoot, is de heel dikke schermrand boven- en onderaan. Langs de zijkanten heeft Asus al wel de schermrand aangepakt, maar in mijn ogen oogt het nog te lomp voor een 7 inchtablet. Misschien voer voor de Nexus 7 van volgend jaar?

Beste in zijn soort

Asus slaagt er opnieuw in om een kwalitatieve tablet op de markt te zetten met de beste specificaties van het moment, aan een scherpe prijs. Andere fabrikanten bijten er hun tanden op stuk, of ze beloven dezelfde eigenschappen maar met een minder kwalitatief scherm. Je moet het beeld gezien hebben om overtuigd te geraken van de Nexus 7.

Omdat het een Google-toestel is, ben je steeds zeker van de nieuwste updates, waardoor je toestel niet snel als ‘oud’ zal aanvoelen. Zonder twijfel de beste 7 inchtablet van het moment, en dat met een haarscherp prijskaartje. Niet twijfelen!

Specificaties

  • Android 4.3 Jelly Bean
  • 7-inch 1920 x 1200 Full HD multi-touch scherm (323ppi)
  • ASUS TruVivid-technologie
  • Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor
  • 32GB opslag vrij voor gebruiker
  • Dual-band wifi en optionele 4G LTE
  • 114 x 200 x 8,65mm
  • 290g (wifi) / 299g (LTE)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business