Reviews

WriteRoom: iOS-tekstverwerker zonder afleiding

WriteRoom is een uitgebreide tekstverwerkingsapp voor iPhone en iPad. Een afleidingsvrije interface in combinatie met flink wat interessante functies vormen het succes van WriteRoom.

Gebruik je je iPad (of iPhone) regelmatig om wat teksten te tikken. Dan is een standaardapp zoals Notities al snel te beperkt. Pages is fantastisch, maar er zijn ook puike alternatieven. WriteRoom bijvoorbeeld.

WriteRoom van Hog Bay Software is niet enkel beschikbaar voor iOS-apparaten maar ook voor Mac. De grootste troef van de tekstverwerker is dat je je echt op je tekst kan concentreren. Op een volledig scherm, zonder afleidende knoppen of achtergronden.

WriteRoom is ideaal voor wie zich puur op tekst wilt focussen. Er is een autosave-functie aanwezig en een functionaliteit om het aantal woorden te tellen. Voor toeters en bellen is er geen plaats. Je kunt bijvoorbeeld niets in het vet of cursief zetten. Het is zelfs onmogelijk om foto’s of tabellen in te voegen.

De lijst lettertypes van WriteRoom is ontzettend uitgebreid zodat elke schrijver met zijn favoriete font aan de slag kan. Ook de lettergrootte, interlinie en tekstkleur is eenvoudig in te stellen. Net zoals de achtergrondkleur en helderheid.

Zijn er ook nadelen? Jawel. WriteRoom werkt uitsluitend met platte tekstbestanden en biedt geen ondersteuning voor Word- of Pages-files.

Om je bestanden eenvoudig te kunnen synchroniseren, werkt WriteRoom samen met Dropbox. Daarnaast is het ook mogelijk om je tekst per e-mail te versturen.

WriteRoom lijkt ons erg geschikt voor onder andere schrijvers, journalisten, thesisstudenten en singer-songwriters. De minimalistische interface maakt het echt mogelijk om op je op je werk te concentreren. Helemaal interessant is dat de app tijdelijk gratis is. Op iPad werkt het onwijs prettig. Waarom de app ook beschikbaar is voor iPhone, blijft een onbeantwoorde vraag. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business