Reviews

Review: Telefoneren met het Devin-horloge

Voordelen
Design
Prijs
Eenvoudig in te stellen
Batterij
Speaker
Nadelen
Geen sms'jes aflezen
Bereik
Microfoon
Vingerafdrukmagneet
Aanbevolen prijs: €74.99
Waar te koop?
Totaalscore 6
Smartwatches zijn hot, en daar speelt ook Franklin op in. Met Devin mikt de fabrikant op dames die geen enkel telefoongesprek willen missen.

De Devin Bracelet is een stijlvol dameshorloge dat je via bluetooth met je iPhone of Android-smartphone kunt koppelen. Vervolgens kun je handenvrij met het toestel telefoneren. Je favoriete muziek via het polshorloge afspelen en het volume aanpassen kan eveneens.

Wij kregen een testexemplaar van The Appcessory Store en lieten onze vrouwelijke ZDNet-redactrice met het toestel aan de slag gaan.

Design

Devin ziet er op het eerste gezicht uit als een fraaie zwarte armband. Wanneer het toestel niet ingeschakeld is, zal geen kat vermoeden dat het om een smartwatch gaat.

Het plastic horloge heeft twee subtiele knopjes aan de zijkant, een klein oledscherm met een resolutie van 128×32 pixels, een microfoontje en een subtiele speaker. Aan de binnenzijde zitten twee kleine contactpuntjes verwerkt. Om het toestel op te laden moet je de USB-kabel met klem op de armband zetten en in je computer pluggen. Opladen via netstroom kan ook, maar dan moet je de AC-adapter van je telefoon gebruiken.

 

Aan de slag

Het instellen van de smartwatch verloopt probleemloos. Nadat je het uur ingesteld hebt, kun je de Devin erg eenvoudig via bluetooth met je iPhone of Android-smartphone koppelen. Bij een geslaagde connectie krijg je een icoontje met een telefoon op je scherm te zien.

 

Gebruik

De Devin is een erg basic smartwatch. Het polshorloge toont het uur en fungeert als bluetooth-speaker. Zodra je een bericht typt of naar muziek luistert, krijg je dat te horen via de ingebouwde speaker van de smartwatch. Hetzelfde geldt voor muziek die je afspeelt.

Bij een inkomend telefoongesprek begint de armband te trillen en krijg je de naam van de contactpersoon (of telefoonnummer) op het schermpje te zien. Met één druk op de knop kun je het gesprek beantwoorden.  Een inkomend gesprek weigeren kan uiteraard ook. Een nieuw sms"je, een afspraakherinnering of andere push-notificatie levert een pieptoon. Sms’jes aflezen kan helaas niet.

Verstaanbaar

De geluidskwaliteit is behoorlijk. De speaker doet het erg goed. Je contactpersoon is goed te verstaan, zelfs wanneer je buiten wandelt of in de wagen zit. Het is niet nodig om je hand naar je oor te brengen.

De microfoon zou wel iets krachtiger mogen zijn. Om zelf goed verstaanbaar te zijn, is het een must om het polshorloge bij je mond te houden. Dat is niet enkel vervelend, het oogt voor buitenstaanders ook ontzettend vreemd.

Conclusie

Devin is een leuk gadget voor vrouwen die geen enkel gesprek willen missen. Het polshorloge oogt mooi en de batterij houdt het gemakkelijk anderhalve dag tot twee dagen uit zonder laadbeurt. Het grootste minpunt op vlak van design is dat het een echte vingerafdrukmagneet is.

Het koppelen verloopt gelukkig prima en de geluidskwaliteit is niet slecht. Het bereik had volgens ons nog iets beter mogen zijn. Wanneer je pakweg zes meter van je smartphone verwijderd bent, begint de smartwatch onophoudelijk te trillen en krijg je ‘disconnected’ op het schermpje te lezen.

Op kantoor kan zoiets erg vervelend zijn want je neemt je smartphone niet altijd mee om enkele meters verder een praatje te maken met een collega. Anderzijds weet je hierdoor ook onmiddellijk wanneer je je mobieltje ergens achter hebt gelaten. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business