Reviews

Review LaCie Fuel: Draadloze opslag voor je smartphone of tablet

Voordelen
Design
1 TB opslagruimte
Voor iOS, Android, Mac Os X en Windows
Ook accesspoint
USB 3.0
Nadelen
Video streamen met meerdere toestellen lukt niet altijd
Geen SSD dus stabiele ondergrond is een must
Niet compatibel met Apple Time Machine
Aanbevolen prijs: €199
Waar te koop?
Totaalscore 8
LaCie stelde tijdens CES de Fuel voor, een draadloze harde schijf van 1 terabyte die naadloos samenwerkt met de iPad, iPhone, Mac, pc en Apple TV.

De opslagruimte van een smartphone of tablet is voor veel mensen vaak veel te beperkt. Gelukkig bieden heel wat fabrikanten de mogelijkheid om de opslagcapaciteit uit te breiden aan de hand van een microSD-kaartje. Kan dat met jouw apparaat niet? Of is dat nog niet voldoende? Dan biedt de Fuel van LaCie ongetwijfeld een oplossing.

Deze draadloze harde schijf van 1 terabyte maakt het immers mogelijk om altijd een volledige fotocollectie of flink wat films bij de hand te hebben. Bovendien werkt het toestel ook als accesspoint, zodat je een internetverbinding met maximaal vijf toestellen kunt delen. 

Design

LaCie staat bekend om zijn stijlvolle producten. De Fuel is daar ook een prima voorbeeld van. Design met een hoekje eraf. Niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk. De donkergrijze harde schijf oogt mooi en voelt robuust aan. Het oranje hoekje geeft net iets meer en maakt het mogelijk om de schijf aan een lanyard te bevestigen. Let wel, ook al ziet het apparaat er schokbestendig uit, dat is het niet! 

USB 3.0 of wifi

Aan een zijkant van de Fuel vind je een aansluiting om het apparaat op te laden via de meegeleverde USB-kabel en netstroomadapter. Die aansluiting doet eveneens dienst om data van je computer over te zetten. LaCie levert een USB 3.0-kabel mee voor snelle bestandsoverdrachten. Het is echter ook mogelijk om draadloze bestanden te transporteren. 

Seagate app

De Fuel is het eerste product van LaCie sinds de overname van Seagate. Dat merk je aan de app. Om de Fuel te gebruiken met je iPhone of iPad moet je namelijk eerst de Seagate Media-app downloaden. Die app oogt fraai en werkt erg gebruiksvriendelijk.

Nadat je een wifiverbinding hebt gemaakt tussen je smarpthone of tablet en de Fuel, kun je namelijk niet alleen de gegevens op de harde schijf raadplegen, maar ook de lokale bestanden openen. Op het vlak van bestandsformaten biedt Fuel dezelfde mogelijkheden. Elk bestand dat je op je iPad kunt openen, kan je ook openen via de Fuel.

Wil je de Fuel gebruiken in combinatie met een computer? Dat kan uiteraard ook. Via LaCieFuel.com krijg je toegang tot al je data. 

Batterij

LaCie claimt dat de batterijduur van de Fuel zo"n tien uur bedraagt. Dat is echter alleen het geval als je slechts één toestel aan de Fuel koppelt. Zodra je meerdere smartphones of tablets – dat kan tot maximaal vijf – aan de Fuel linkt, loopt de batterij uiteraard sneller leeg.

Voordeel is wel dat je niet alleen bestanden kunt delen, maar ook je internetverbinding. 

Dropbox

Gebruik je Dropbox om bestanden te back-uppen in de cloud? De Fuel werkt perfect samen met deze clouddienst. In twee richtingen zelfs! Een andere troef is de compatibiliteit met Apple TV en AirPlay-apparaten. Zodra je ze met de Fuel gekoppeld hebt, kun je foto"s, muziek en videofragmenten heel eenvoudig streamen. 

Conclusie

Wie vaak gefrustreerd is door de beperkte opslagcapaciteit van zijn iPhone of iPad haalt met de Fuel een prima accessoire in huis. Het apparaat is uitermate geschikt om films of muziek te streamen in de trein of op het vliegtuig.

Voor reizigers is de Fuel dan weer ideaal om foto"s tijdens een trip te back-uppen. De opslagcapaciteit van 1 TB zorgt dat je niet selectief moet zijn en biedt je de mogelijkheid om alle belangrijke data altijd binnen handbereik te hebben.

De app werkt goed en ziet er mooi uit. Enig minpuntje is dat het streamen van video bij meerdere toestellen tegelijkertijd soms spaak loopt. Hopelijk kan LaCie dat met behulp van een software-update verhelpen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business