Reviews

Barnes & Noble Nook

Van alle leesapps voor betaalde boeken is de Nook-applicatie van Barnes & Noble waarschijnlijk een van de beste.

Van alle apps om betaalde boeken in te lezen is de Nook-applicatie van Barnes & Noble waarschijnlijk een van de beste.

Zowat het enige minpunt dat ik kan aanhalen is dat, net zoals de Kindle-app, deze applicatie enkel content kan weergeven die je aangekocht hebt op de B&N-website. Maar ook hier geldt weer: als je een Nook hebt of gehad hebt en je daarom ingewerkt bent in het ecosysteem van Barnes & Noble, dan is deze app perfect voor jou.

Afgezien van dat algemene probleem houd ik van deze app. De leeservaring die je hier krijgt is absoluut superieur, vergeleken met de Kindle-app, onder andere dankzij de zes ingebouwde thema’s om de kleur van de tekst en achtergrond te regelen.

Daarenboven geeft de app je de Theme Editor, waarmee je zelf elke combinatie van tekst- en achtergrondkleur kan instellen als thema, en zes van de beste lees-lettertypes die ik in alle apps ben tegengekomen. Zeker als je het Gray-thema gebruikt, want daarmee krijg je bijna het gevoel dat je op een e-inkscherm aan het lezen bent.

De marges kan je naar jouw zin aanpassen terwijl je leest, dus ook om het volledige scherm te gebruiken.

Er is nog één toevoeging nodig om deze app voor mij perfect te maken: de mogelijkheid om je eigen epub- en Adobe DRM-content te importeren, wat je op de Nook zelf wel kan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business