Reviews

Google Play Books

Google Play Books geeft je gratis toegang tot de gigantische collectie van miljoenen ingescande boeken uit het Google Books-project.

Google Play Books kan nog niet concurreren met andere e-booksoftwareplatformen als het op betaalde content aankomt. Wat dat betreft staan Amazon en Barnes & Noble gewoon sterker in hun schoenen. Maar het platform vult wel een erg interessante niche in.

Google Play Books geeft je namelijk gratis toegang tot de gigantische collectie van miljoenen ingescande boeken uit het Google Books-project.

[related_article id=”158901″]

Omdat veel van de titels in Googles enorme catalogus ingescande versies van klassieke literatuur zijn, biedt de applicatie je de mogelijkheid om boeken te lezen in hun originele gescande vorm, inclusief illustraties en originele letterzetting.

Dit is trouwens zowel een leuke feature als een zwak punt, want soms zal je merken dat de tekst en/of illustraties van een bepaald literair werk er vervormd uitzien omdat het papier niet netjes recht door de scanner gegaan is.

Veel van de belangrijkere werken werden dan weer wel behandeld met OCR, waardoor je ze als een standaard e-book kan lezen zoals je dat in de andere apps die we hebben getest doet. Daarvoor selecteer je in Settings gewoon Flowing Tekst in plaats van Scanned Pages.

Naast de mogelijkheid om te wisselen tussen de scans en de standaard e-bookervaring geeft Google Books je ook nog een nachtmodus met witte tekst op een zwarte achtergrond, een sepia kleurensetting, ondersteuning voor zeven verschillende lettertypes, drie soorten spatiëring en een ruime keuze aan lettergroottes. De marges kan je helaas niet aanpassen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business