Reviews

Eerste indruk: Acers nieuwe all-in-one

Acer stelt een hele reeks nieuwe en vernieuwde producten voor. Ook de all-in-ones in de U5-reeks krijgen een stevige update.

Meteen duidelijk is dat Acers nieuwste telg in de U5-reeks een ergonomisch verantwoorde make-over kreeg. Weg is het systeem met poot en houder van de 610; de 620 krijgt een stevig aanvoelende maar slanke plooiende standaard mee waarmee je het scherm met een vinger moeiteloos kan rechtzetten of neerleggen. De hele beweging gaat vlot en precies.

Dat scherm ziet er trouwens prima uit: het IPS-scherm van 23 inch heeft een full HD-resolutie (1920×1080) en wordt ondersteund door de zogenaamde Acer CineBoost Color Engine-technologie. Het resultaat mag er wezen: mooie, heldere kleurweergave en brede kijkhoeken.

[related_article id=”161563″]

Acer voorziet het scherm ook van een anti-vingerafdrukcoating, die lelijke vlekken en vegen zou moeten voorkomen en makkelijker wegpoetsbaar maken. Voorlopig kunnen we nog weinig zicht krijgen in hoe goed deze laag werkt, maar het is in elk geval een aangename toevoeging voor iedereen die zijn schermen graag mooi en glanzend houdt.

Wel moet gezegd worden dat de U5-620 een eerder traditionele all-in-one is. Het toestel heeft namelijk geen batterij aan boord; hem als oversized tablet gebruiken en meenemen door je huis is dus geen optie: deze AIO heeft een stroombron nodig.

Standaard heeft de nieuwe U5 een vierde-generatie Intel Core-processor aan boord, in combinatie met een Nvidia Geforce GTX-videokaart, waardoor je aangenaam zou moeten kunnen gamen en het toestel met alle multimedia uit de voeten moet kunnen. Je zal hardeschijfopties krijgen tot 1 TB, met 8 GB RAM.

Acer tilt ook de communicatiemogelijkheden van de tablet naar een hoger niveau met deze upgrade. Zo kreeg de AIO een dubbele microfoon aan de voorkant, die dankzij de Acer Purified Voice-technologie stemgeluid erg nauwkeurig zou moeten registreren. In combinatie met de hifi-speakers vooraan en de 1080p-webcam heeft de U5 een streepje voor bij frequente Skypers.

De Acer Aspire U5-620 zal vanaf eind mei verkrijgbaar zijn voor een richtprijs van 1049 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business