Reviews

Review Brother ADS-1100W: compact en mobiel scannen

Voordelen
Duplex
Scan naar USB
Doorzoekbare PDF
Nadelen
Lastige installatie
Plaatsing USB-poort
Aanbevolen prijs: €319
Waar te koop?
Totaalscore 8
De Brother ADS-1100W is een compacte scanner die heel weinig plaats inneemt en ook nog eens de mogelijkheid ondersteunt om mobiel te scannen.

Je hele papierwinkel digitaliseren: het bespaart je niet alleen veel plaats, maar ook tijd. Snel documenten doorzoeken duurt maar enkele seconden. Het kost even tijd om alles te digitaliseren, maar dan heb je er ook wat aan.

De Brother ADS-1100W is een compacte scanner die heel weinig plaats inneemt. Om van start te gaan, moet je de klep omhoog klikken. Hiermee dubbelt de klep ineens als invoer die je verder kan uitklikken om pagina’s klaar te leggen. Hij kan tot 20 pagina’s automatisch verwerken tot A4-formaat. Als extraatje achteraan is er een aparte ingang om plastic kaartjes (zoals identiteitskaarten) te scannen. Vooraan is er geen opvanglade: alles valt rechtstreeks van de scanner op je bureau. Maak daarom zeker plaats als je begint te scannen, of houdt alles gewoon ordelijk en netjes.

Installatie

De installatie verloopt ietsje anders dan de meeste desktopscanners, omdat je met deze scanner zowel via USB als wifi verbinding kunt maken. Aangezien beide manieren handig zijn om mee te werken, installeerde ik ze alletwee. Hou er wel rekening mee: via USB heb je snellere scanresultaten dan wifi. Sluit je geen wifi aan? Dan mis je bepaalde extra functionaliteiten zoals FTP-upload en mobiel scannen, waarmee je kan scannen naar je iOS-, Android- of Windows Phone-smartphone of tablet. Omdat er achteraan geen ethernetaansluiting valt te bespeuren, moet je altijd via wifi werken in netwerkomstandigheden. Wanneer je zowel wifi als USB installeert, verschijnen in de meegeleverde scansoftware twee scanners. Je moet enkel de juiste kiezen.

Tijdens de wifi-installatie botste ik wel op een vreemd probleem. De scanner wilde initieel niet draadloos installeren. Zelfs via WPS, dat knopje op je router om direct verbinding te maken, lukte het niet. Nadat ik de router opnieuw opstartte, was het probleem verholpen. Een tweede poging op een andere router lukte wel vlekkeloos. Nog een vreemde hersenkronkel van Brother: om rechtstreeks op een USB-stick te scannen moet je de aansluiting achteraan zoeken. Waarom niet vooraan?

Snelle jongen

Brother klokt deze scanner af op 16 pagina’s per minuut bij 300 PPI in zowel kleur als zwart-wit. Duplex verdubbelt die score. In onze test, een standaard PDF-tekstbestand van 25 pagina"s, behalen we exact dezelfde cijfers. Prima resultaten en een correcte weergave door Brother, dat zie ik graag! Net zoals bij alle desktopscanners vertraagt de ADS-1100W gevoelig wanneer je tekstherkenning toevoegt. In dezelfde test duurt de scan met herkenning 130 seconden. Op vlak van tekstherkenning scoort deze scanner bij de beste. Een lettergrootte van 6 in Times New Roman wordt zonder probleem herkend.

Stoort de vreemde USB-plaatsing je niet en wil je graag aan de slag met ‘digitaal papier’, dan is dit een uitstekende, snelle scanner.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business