Reviews

Alcatel One Touch Pop C7

Voordelen
MicroSD
Dualsim
Nadelen
Schermresolutie
Kwaliteit frontcamera
Aanbevolen prijs: €139
Waar te koop?
Totaalscore 6
De Pop C7 heeft alvast twee dingen in zijn voordeel spreken: hij ondersteunt dualsim en de batterij is uitneembaar. Hoe brengt hij het er verder vanaf?

De Pop C7 heeft een 5 inchscherm, maar met slechts 854 x 400 pixels zet dat vooral in de kijker hoe beperkt die resolutie is. Natuurlijk is de Pop C7 geen duur toestel, waardoor de lage resolutie te vergeven is. De smartphone heeft een 5 megapixelcamera die foto’s neemt. Veel meer valt daar niet over te zeggen, de foto’s zijn niet spectaculair goed en evenmin noemenswaardig slecht, al hoef je je spiegelreflex zeker nog niet in te ruilen. De VGA-frontcamera neemt foto’s die een nostalgie naar het vorige millennium oproepen, en niet om goede redenen.

Wat hardware betreft is de C7 wel erg goed voorzien. De quadcoreprocessor levert uitstekende snelheden zodat Android erg vlot draait. Rekening houdend met de prijs valt er niets aan te merken op de kracht van deze telefoon. Het interne geheugen is pover: 2 GB, maar dat wordt goedgemaakt door de mogelijkheid om een microSD-kaart (tot 32 GB) te gebruiken.

Er passen twee simkaarten in de Pop C7, en de batterij is uitneembaar. Vandaag de dag is dat steeds meer een uitzondering, dus wie er bij zweert om onderweg van batterij te wisselen is hier aan het goede adres. Voor 139 euro is de Alcatel One Touch Pop C7 een fatsoenlijk toestel dat competitief presteert binnen de prijsklasse.

Dit artikel maakt deel uit van een massatest van goedkope smartphones van minder dan 200 euro, gepubliceerd op 14 augustus 2014.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business