Reviews

Negen smartphones onder 200 euro getest

Smartphones onder de 200 euro zijn populair en talrijk. De vraag is natuurlijk hoe slim zulke toestellen eigenlijk zijn? Wij zochten het uit.

De ene Android is de andere niet. Daar zit de essentie van de goedkope smartphone. Het is niet omdat je toestel hetzelfde besturingssysteem draait als een vlaggenschip van 700 euro, dat het ook tot hetzelfde in staat is.

Toestellen in deze categorie zijn goedkoop om een reden, maar dat wil niet zeggen dat ze niet goed zijn. Indien je een telefoon wil waarmee je kan gamen of comfortabel films kan zien ben je hier niet aan het goede adres. Surfen, eenvoudige foto’s nemen, muziek luisteren en verbinden met sociale netwerken zijn de troeven waarop de goedkope smartphone inzet.

[related_article id=”161563″]

Goedkope smartphones draaien vaak nog oudere versies van het Android-OS, wat niet noodzakelijk een probleem is. Omwille van hun prijs zijn de toestellen nu eenmaal minder krachtig, wat impliceert dat de nieuwste versies van het besturingssysteem soms eenvoudigweg te zwaar zijn om te draaien, hoewel Google dat wel probeert te verhelpen.

Windows Phone beweert een gelijkaardige ervaring te bieden voor zowel dure als goedkope toestellen, en dat zou impliceren dat de Lumia 630 als beste uit de test in deze categorie komt. Is dat ook het geval, of bestaat er ondertussen toch een Androidtoestel dat kan verrassen met prestaties die een hoger budget doen vermoeden?

budgetgoedkoophelpmobielReviewssmartphonetipvergelijking

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals