Reviews

Alcatel One Touch Idol Alpha

Voordelen
Mooi
Scherm
Nadelen
Prestaties
Geen 3,5 mm jack
Aanbevolen prijs: €329
Waar te koop?
Totaalscore 7
De One Touch Idol Alpha ziet er prachtig uit, maar het lijkt erop dat Alcatel misschien net iets te veel aandacht aan de looks heeft gespendeerd.

De Alcatel One Touch Idol Alpha ziet er prachtig uit. Het toestel oogt verfijnd maar voelt robuust. Het HD 4,7 inchscherm is nauwelijks omringd door een bezel langs de zijkanten, en de boven- en onderkant van de smartphone zijn uit glas vervaardigd. Het valt meteen op dat de Alpha maar één aansluiting heeft: microUSB. Om een hoofdtelefoon met 3,5 mm jack aan te sluiten zal je dus langs de meegeleverde conversiekabel moeten werken, wat impliceert dat je het toestel niet kan opladen terwijl je er speakers op hebt aangesloten.

Onder de motorkap vinden we een quadcore CPU terug, waarop Android 4.2.2 draait. Boven op de Android draait een eigen schil die fris oogt en niet te opdringerig is. Wie vertrouwd is met Android zal niet verloren lopen in de telefoon.

De telefoon werkt vlot en reageert goed bij eenvoudig gebruik, maar wat de prestaties betreft stelt het toestel toch enigszins teleur. De Alcatel is net iets trager dan andere toestellen in dezelfde prijsklasse. Ook de 13 MP-camera is geen hoogvlieger. De kleuren van de foto’s zijn degelijk, maar de beelden krijgen snel een ruis over zich heen, zelf bij voldoende licht. Al bij al is de Idol Alpha zeker geen slecht toestel, al zie je dat een deel van je geld naar het mooie uiterlijk gaat, en niet de ingewanden.

Dit artikel maakt deel uit van een massatest van smartphones tussen 200 en 400 euro. Het hele overzicht wordt gepubliceerd op 21 augustus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business