Reviews

Wiko Darkfull

Voordelen
Scherm
Prijs
CPU
Nadelen
Batterij
MicroSD
Aanbevolen prijs: €269
Waar te koop?
Totaalscore 8
De Darkfull pakt uit met een voor zijn prijs fors 5 inchscherm en ziet er aan de buitenkant erg kwalitatief uit. Geldt dat ook onder de motorkap?

De Darkfull heeft een 5 inch Full HD-scherm, wat niet min is voor 269 euro. Verder ziet het toestel er kwalitatief en afgewerkt uit, met een aluminium achterkant en ronde, zachte lijnen. Binnenin verschuilt zich een quadcoreprocessor die het toestel vlot laat draaien. Net als alle andere Wikotoestellen kan de Darkfull met twee simkaarten overweg. Het intern telefoongeheugen bestaat uit 16 GB, waarvan er tien bruikbaar is voor opslag. Helaas ontbreekt een microSD-kaart.

De prestaties van de telefoon zijn degelijk. Wat rekenkracht betreft kan de smartphone zich probleemloos meten met toestellen van 300 euro en zelfs meer. In dagelijks gebruik ga je dus niet snel haperingen ondervinden, al is dit niet het juiste toestel om zware 3D-spellen met te draaien.

De hoofdcamera telt 13 MP en levert een, gezien het gebrek aan optische stabilisator, behoorlijke kwaliteit af. Selfies neem je in een verdienstelijke 5 MP. Allergrootste minpunt van dit verder zeer fatsoenlijke toestel is ongetwijfeld de batterij. De capaciteit ervan is gemiddeld en zelfs eerder aan de lage kant, wat niet echt volstaat gezien de krachtige processor en het grote scherm. De Darkfull geeft je heel wat waar voor je geld, maar bij intensief gebruik weet je toch best het dichtste stopcontact zijn.

Dit artikel maakt deel uit van een massatest van smartphones tussen 200 en 400 euro. Het hele overzicht wordt gepubliceerd op 21 augustus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business