Reviews

Review Polar V800: voer voor (top)sporters

Voordelen
Recuperatiemeting
Verschillende testen
Uitgebreid sportaanbod
Nadelen
Dik
Meeste instellingen via computer
Aanbevolen prijs: €449
Waar te koop?
Totaalscore 10
De Polar V800 mag je met voorsprong het ultieme sporthorloge noemen. De concurrentie heeft werk voor de boeg.

Sportievelingen grijpen steeds vaker naar digitale hulpmiddelen om hun motivatie te versterken, om hun progressie te meten, of gewoonweg om te kunnen uitpakken bij vrienden met hun resultaten. Met de groei aan smartphone-apps die veel sporten registreren, wordt het steeds lastiger voor sporthorloges om een vuist te maken. Polar kiest met de V800 resoluut voor de tegenaanval, door zowat de meest complete digitale sportcoach te lanceren.

Wanneer je voor het eerst met de V800 start, kan de kennismaking nogal intimiderend aanvoelen. Naast de flinke dikte en de aluminium afwerking, is vooral de waslijst aan opties en ondersteunde sporten (meer dan 20) ronduit indrukwekkend. Met de V800 kan je lopen, zwemmen, basketballen, tennissen, lopen, skateboarden, roeien, en ga zo maar verder. Staat je sport er niet tussen? Kies dan een algemeen binnen- of buitenprofiel.

De V800 meet zowat alles wat je doet, iets wat de Polar Loop ook al deed. Die gegevens worden gesynchroniseerd met je smartphone (Android 4.3+, iOS), zodat je tijdig een waarschuwing krijgt dat je moet bewegen omdat je bijvoorbeeld te lang achter je bureau zit. Dat is de eerste keer dat deze informatie in een sporthorloge is ingebouwd, en wat ons betreft geen onlogische keuze. Er zit echter een extra reden achter deze info: recuperatie. Met deze informatie kan het horloge beter inschatten hoelang je herstellingstermijn is na een bepaalde sportieve inspanning, samen met andere parameters zoals type sport, intensiviteit en duur. Bijzonder handig voor wie regelmatig sport om ervoor te zorgen dat je volledig gerecupereerd aan een wedstrijd kunt starten.

Daarnaast kun je orthostatische en fitnesstesten uitvoeren, zodat je over een lange periode kunt inschatten hoe je conditie evolueert. Heel handig om te weten of je op de goede weg bent naar je nieuwe toptijd. Na elke inspanning krijg je trouwens een tamelijk compleet overzicht op je horloge om te zien hoe goed je hebt gesport. Het online portaal geeft alles completer weer, inclusief je gelopen parcours en hartslagzones, voor een grondige analyse.

De configuratie van je horloge verloopt volledig op de computer, om daarna te synchroniseren. Extra sporten toevoegen, nieuwe datavelden toevoegen of aanpassen, alles gebeurt via het webportaal. Soms vervelend wanneer je ter plaatse een gegevensveld zou willen toevoegen of verwijderen, maar dat is de prijs die je betaalt voor extra gebruiksvriendelijkheid.

Het grote scherm geeft alle informatie duidelijk weer, en de knoppen geven een goede feedback wanneer ze worden ingedrukt. Ondanks dat er een activitytracker inzit en Bluetooth 4.0, kom je ruimschoots twee weken toe als je bijvoorbeeld vijfmaal per week sport. Een nadeel: door de grote batterij en de aluminium behuizing oogt de V800 best fors. Hou er rekening mee, want als je de activitytracker fatsoenlijk wilt gebruiken, hoor je de V800 altijd aan te hebben.

Polar heeft de lat voor spothorloges bijzonder hoog gelegd met de V800. Hij vormt een nieuwe standaard voor sporthorloges en bevat zowat alles wat een sporter kan verwachten. Veel beter dan dit wordt het niet…

ontspanningpcmagazinepolar v800Reviewssportsporthorlogetraining

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals