Reviews

Huawei MediaPad X1

Voordelen
Compact
Autonomie
Schermkwaliteit
LTE
Nadelen
Oude Android-versie
Dure Talkband accessoire
Aanbevolen prijs: €349
Waar te koop?
Totaalscore 6
Een tablet die dienst doet als telefoon, met bijhorende accessoire waarmee je kan bellen en dat bewegingen meet. Klinkt ambitieus.

Huawei wil in de tabletmarkt opvallen, en doet dat met de bijzondere MediaPad X1 De 7 inchtablet is 7,18 millimeter dik en weegt slechts 239 gram. Ter referentie: de iPad mini is 7,5 millimeter dik en weegt 341 gram, de Nexus 7 (2013) is 8,6 millimeter dik en weegt 299 gram. De tablet wordt aangedreven door een Kirin 910 quadcore-processor met een kloksnelheid van 1,6 GHz, ondersteunt LTE (Cat 4) en beschikt over een 5.000 mAh-batterij. Op vlak van autonomie scoort hij prima, maar de huisgemaakte Kirin processor maakt ons niet wild.

Het is wel wat jammer dat de MediaPad X1 ‘maar’ op Android 4.2 Jelly Bean draait. Ondertussen is Android 5.0 Lollipop al beschikbaar en zou je toch verwachten dat een fabrikant zijn vlaggenschip van één van deze meer recente versies voorziet, minimum Android 4.4. Vanwege zijn formaat landt de MediaPad X1 in die grijze zone tussen tablet en smartphone.

Huawei maakt dat onderscheid nog wat troebeler door ondersteuning om te telefoneren aan deze tablet toe te voegen. Het bedrijf heeft daarvoor een accessoire in huis: de TalkBand B1. Zie het als een combinatie tussen een bluetooth oortje en een fitness tracker.

De MediaPad X1 is een interessant toestel, maar het geheel kan ons niet echt bekoren. De TalkBand B1 had leuk geweest als die gratis bij in de doos zat, maar voor 99 euro vinden we het eerder overbodig. Het scherm ziet er mooi uit, maar de schil van Huawei reageert niet vlot. Een goede eerste poging van Huawei, we zijn alvast wel benieuwd naar de X2 volgend jaar.

Benchmarks

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business