Reviews

Alcatel OneTouch Idol 2S

Voordelen
Uiterlijk
Scherm
Nadelen
Android 4.2 JellyBean
Capacitieve menuknop
Batterij
Aanbevolen prijs: €229
Waar te koop?
Totaalscore 7
Alcatel heeft een weinig overtuigend palmares als het op smartphones aankomt, maar deze Idol 2s was meteen een aangename verrassing bij het uitpakken.

Alcatel heeft een weinig overtuigend palmares als het op smartphones aankomt, maar deze Idol 2s was meteen een aangename verrassing bij het uitpakken. De telefoon ziet er lang niet slecht uit voor een mid-range exemplaar, met een stijlvol ogend licht metallic plastic behuizing, fijne schermbezels en enigszins schuinstaande randen, waardoor hij slanker aanvoelt dan hij eigenlijk is.

De bouwkwaliteit is prima; alleen de klepjes voor sim en MicroSD voelden allesbehalve stevig en waren niet handig in gebruik. Het scherm van 5 inch is zoals je in deze prijsklasse zou mogen verwachten: helder, scherp, met een degelijke resolutie van 320ppi en een goede kijkhoek. Ook de processor zet aanvaardbare resultaten neer, al zal je hem bij net iets zwaardere taken voelen schokken.

De Idol 2S verliest echter punten als het op software aankomt. Android Lollipop is gelanceerd, maar deze telefoon heeft nog niet eens de overstap naar KitKat gemaakt, en dat is teleurstellend. Ook de capacitieve menu-knop voelt verouderd aan – veel apps zijn er niet langer op voorzien, waardoor je regelmatig menuutjes op vreemde plaatsen zal zien verschijnen.

De Alcatel OneTouch Idol 2s is een redelijk geprijsde smartphone met een aangenaam ontwerp en degelijke maar onopvallende hardware. De niet-geüpdatete software en de eerder zwakke batterij zijn minpunten die dit toestel niet de beste keuze maken voor veelgebruikers, maar dat is dan ook duidelijk niet de groep waar Alcatel op mikt. De vergelijking met de bijna identiek geprijsde Moto G, die qua software beter scoort, dringt zich wel op.

Benchmarks

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business