Reviews

Huawei Ascend Mate 7

Voordelen
Vingerafdruksensor
Knap afgewerkt
Batterij
Nadelen
Moeilijk formaat
EMUI niet voor iedereen
Middelmatige camera
Aanbevolen prijs: €499
Waar te koop?
Totaalscore 8
De Mate 7 van Huawei is een reuzegrote smartphone met premium looks en degelijke prestaties voor een heel redelijke prijs.

Beginnen we bij het begin: de Mate 7 is een reuzegroot toestel. Deze rasechte phablet heeft een knap, helder scherm van 6 inch, met full-HD-resolutie, een pixeldichtheid van 368 ppi en extreem dunne schermrandjes. Door die fijne randjes en gekromde behuizing ligt het toestel aangenaam in de hand(en). Het toestel ziet er verder ook ontegenzeggelijk goed uit, met een stevig aanvoelende bouwkwaliteit en z’n slanke aluminium unibody-behuizing.

Belangrijke toevoeging: een vingerafdruksensor, te vinden aan de achterkant van het toestel. Die plaatsing is erg praktisch, en de sensor werkt zoals het hoort, zelfs als je vinger een beetje vochtig is – jammer genoeg is dat (nog) niet overal het geval. De Mate 7 heeft een 13 MP- en een 5MP-camera aan boord die beide naar behoren functioneren. Deze telefoon is wel niet geschikt voor de Android-puriteinen, want Huawei’s eigen Emotion UI wijkt flink af van z’n roots. Als je zeer gehecht bent aan je app-drawer, ben je gewaarschuwd: die is door de designers van de schil in de vuilbak gekieperd.

De Mate 7 steunt op Huawei’s eigen chipset en een batterij van 4100 mAH. Die processor kan niet op tegen de snelheid van de krachtigere Snapdragons – al zal je dat bij gewoon gebruik nauwelijks merken – maar de combinatie van de twee is volgens Huawei wel verantwoordelijk voor het uitstekende batterijleven van deze telefoon: hij hield het in onze videotest bijna twaalf uur vol. In dagelijks gebruik kom je er als je zuinig bent twee dagen mee toe, en dat is zonder meer uitzonderlijk.

Kortom, als je op zoek bent naar een phablet met een knap scherm, goede prestaties en premium looks, zonder een al te premium prijskaartje, dan is de Mate 7 een aanrader.

Een uitgebreide review van de Huawei Ascend Mate 7 kan je hier nalezen.

Benchmarks

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business