Reviews

Vergelijking: de beste smartphones van het jaar

Aan de bovenkant van de smartphonemarkt heerst een verwoede strijd om de beste specificaties. Wat zijn de beste telefoons boven de 350 euro?

In de categorie van de vlaggenschepen liggen de smartphones bijzonder dicht bij elkaar. Het werd dan ook een erg moeilijke deliberatie.

Na twee schiftingen bleven we nog met twee toestellen over: de HTC Desire Eye en de Motorola Moto X. HTC verdient van ons heel wat punten door iets anders te proberen dan de massa. Een waterdicht toestel zonder klepjes, twee 13 megapixelcamera’s, het is niet alledaags, en dat allemaal in een kleurrijke, aangename behuizing.

[related_article id=”161563″]

Voor jonge gebruikers absoluut de moeite waard om te overwegen, maar toen we ons afvroegen welk toestel we zelf zouden kopen als we tussen beide konden kiezen, dan werd het de Moto X. Veel slimme functies, een snelle garantie op Google updates, stijlvol aluminium chassis, allemaal troeven die ervoor zorgen dat de Moto X tot "Keuze van de Redactie" wordt gekroond.

Hoe we testen

Elke smartphone in deze test hebben we zelf gedurende drie tot vijf volledige dagen uitgeprobeerd. Hiermee kunnen we goed aanvoelen hoe een toestel presteert in dagelijks gebruik, zonder dat je puur op benchmarkresulaten een conclusie staaft. Die benchmarks helpen wel om de cpu en gpu op een gestandaardiseerde manier te quoteren.

Op vlak van autonomie maken we gebruik van Antutu Tester, een testprogramma dat een intensieve workload simuleert, en een videobestand dat continu in loop wordt afgespeeld terwijl de helderheid gemiddeld staat ingesteld, met wifi en bluetooth actief. Soms verschilt het eigenlijke gebruik toch nog van de resultaten, maar de resultaten geven wel een goede indicatie.

Om tot de onderstaande lijst van smartphones te komen, hebben we aan de fabrikanten gevraagd om het toestel in te sturen dat in hun ogen de beste koop is in de prijscategorie boven de 350 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business