Reviews

Alcatel One Touch Idol 2 Mini S

Voordelen
Afwerking
Solide bouw
Nadelen
Autonomie
Traag multitasken
Pixelraster goed zichtbaar
Aanbevolen prijs: €199
Waar te koop?
Totaalscore 5
Een eerste indruk kan soms wel eens helemaal verkeerd zijn, en dat is net het gevoel dat we ervaren bij de Alcatel One Touch Idol 2 Mini S.

De eerste indruk bij de Alcatel One Touch Idol 2 Mini S is bijzonder goed. De metalen achterkant verrast in dit prijssegment, en hij voelt opvallend solide aan. Het dunne profiel ligt goed in de hand, alleen had Alcatel de aan-uitknop best aan de bovenkant geplaatst in plaats van de zijkant. Omdat het zo’n ‘kleine’ smartphone is, raak je de aan-uitknop dikwijls verkeerd en tik je de volumetoets erboven aan.

Wat onmiddellijk opvalt op het 960 x 540 pixel 4,5 inchscherm, is het duidelijke pixelraster. De kleurkwaliteit en helderheid zit wel goed, maar wanneer je het raster begint te zien, blijf je het zien. Nochtans zijn er andere toestellen in deze test met een vergelijkbare resolutie, waar het niet zo opvalt.

De Android-schil van Alcatel is behoorlijk ingrijpend, maar voelt nooit zwaar aan. Wat je wel regelmatig merkt bij multitasken, is dat hij een vijftal seconden nodig heeft voordat hij het startscherm kan laden. Vreemd, want de Snapdragon 400 heeft dat probleem niet bij andere toestellen zoals de HTC Desire 610 of Motorola Moto G.

De camera trekt tamelijk snel en foto’s zien er meestal scherp uit. De kleuren ogen in sommige situaties wat afgewassen, maar in deze prijsklasse is de kwaliteit meer dan behoorlijk. Grootste pijnpunt uiteindelijk is nog zijn batterij. De autonomie is ondermaats: bij licht gebruik haal je maar nipt het einde van de dag met wifi, bluetooth en 3G ingeschakeld.

Zonde dat de goede eerste indruk van de Idol 2 Mini S gaandeweg als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Benchmarks

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business