Reviews

Motorola Moto E

Voordelen
Schermkwaliteit
Prijs
Batterijduur
Nadelen
Camera
Dik
Aanbevolen prijs: €119
Waar te koop?
Totaalscore 8
Met een prijskaartje van iets meer dan 100 euro zou je misschien niet veel verwachten van deze smartphone, maar dat is geheel onterecht.

De Moto E van Motorola is één van de goedkoopste smartphones in deze massatest, maar dat zou je hem niet nageven. De telefoon heeft heel wat te bieden aan een zeer scherpe prijs.

Hoewel het 4,3 inchscherm maar een resolutie heeft van 540 x 960 pixels, krijgt Motorola een pluim voor de schermkwaliteit. Kleuren zijn accuraat, en het display oog helder en voldoende scherp.

De Moto E heeft een rubberachtige gebolde achterkant, waardoor hij erg goed in de hand ligt, Het maakt hem wel een dikkertje in vergelijking met andere telefoons, maar dat went gelukkig snel. De extra ruimte zorgt er bovendien voor dat Motorla een stevige batterij kon voorzien, wat resulteert in een batterijleven van anderhalve dag tot zelfs twee dagen.

Onder de motorkap zit een Snapdragon 200. Dat is op papier niet zo’n krachtig beestje, maar blijkt toch voldoende om de Moto E soepel te laten werken. Apps openen niet altijd even snel, maar het wordt nooit frustrerend. Het intern geheugen van 4 GB is courant voor deze prijsklasse en kan worden uitgebreid.

Het grootste pijnpunt van de Moto E is zijn camera. Een frontcamera ontbreekt en achteraan zit een 5 megapixelcamera die vooral opvalt door de functies die hij mist. Er is geen ledflitser en je kan niet manueel scherpstellen. De autofocus heeft een dronken bril op, waardoor foto’s niet altijd scherp zijn. Dit is geen toestel voor de fervente smartphonefotograaf.

Op zoek naar een eerste smartphone, maar leg je liever niet te veel geld op tafel? Dan heb je met de Moto E van Motorola een winnaar in handen.

Benchmarks

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business