Reviews

Review Wiko Rainbow 4G

Voordelen
Heel mooi scherm
Hoge resolutie
Degelijke camera
4G
Nadelen
Autonomie
Log
Aanbevolen prijs: €159 (8 GB)
Waar te koop?
Totaalscore 7
Wiko verrast met de Rainbow 4G, al is de smartphone zeker niet perfect. Zoals bij elk budgettoestel, zijn er compromissen gemaakt.

Wiko verrast weer. Deze keer zendt het merk een 5 inch smartphone in met een HD-schermresolutie van 1280 x 720 pixels. Dat is ongezien. Ook de kijkhoek en kleurweergave zijn uitstekend, waardoor de Rainbow de telefoon bij uitstek is voor wie goedkoop wil blijven en toch aast op een 5 inchtelefoon. De hogere resolutie zorgt ervoor dat je ook daadwerkelijk meer informatie kwijt kan op het grote scherm.

De Rainbow steekt de Sony Xperia E4 met een scherm van hetzelfde formaat voorbij, al betaal je daar wel een prijs voor. De schermranden, vooral boven- en onderaan, zijn aanzienlijk groter en een lichtgewicht is de Rainbow ook niet.

Op het vlak van prestaties draait de Wiko vlot, maar niet meer dan dat. Op de tests scoort hij gemiddeld. Het uitstekende scherm had de prijs al gerechtvaardigd maar Wiko pakt verder uit met een knappe 8 MP hoofdcamera. In goede lichtomstandigheden zijn de kleuren levendig en bovendien is de autofocus verfrissend snel.

Aan de voordelen komt geen einde: ook 4G-connectiviteit is voorzien. Perfect is de Wiko niet: de logge vormgeving is beslist een nadeel en ook de batterij had iets groter gemogen, maar dat nemen we er graag bij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business