Android Pay krijgt een stevige make-over. Na de naamsverandering, wordt ook de interface van de app onder handen genomen.
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • afwerking
  • oledscherm
  • handige knoppen
  • opnamekwaliteit
CON
  • clipt heel snel
  • synapse software is beperkt
  • duur
  • (te) groot

Razer concurreert met zijn microfoon rechtstreeks met de Blue Yeti en de Audio Technica AT2035. Hierbij schiet hij toch net iets te kort.

Advertentie

We mogen stilaan spreken van een YouTube-generatie met talloze uren aan video dat elke minuut wordt geüpload. Wie zelf al eens iets heeft opgenomen, is er ongetwijfeld al achter gekomen dat een gewone microfoon absoluut niet de beste manier is voor een mooie, heldere kwaliteit. Om echt indruk te maken online, heb je een aparte microfoon nodig die in studiokwaliteit kan opnemen. Dat klinkt tof, maar het prijskaartje is dat dikwijls ook.

Razer, een merk dat vooral bekend staat bij de gamers, zet zijn eerste stappen in de microfoonwereld met de Seiren. Het wil de YouTube-gebruikers die games streamen overtuigen om een betere microfoon gebruiken. Het concurreert hiermee rechtstreeks met de Blue Yeti en de Audio Technica AT2035, die 50 euro goedkoper zijn. De afwerking van Razer is mooier en sterker dan de rest. De Seiren maakt onmiddellijk indruk door zijn groot formaat. Iets te groot naar onze smaak. De zachte afwerking onderaan zorgt ervoor dat je niet snel krassen maakt op je bureau. In de doos zit een pop filter en een schokdemper om de microfoon op de beste manier te gebruiken. De groene slangen vooraan kan je uitschakelen met een knop onderaan, mocht je die vervelend vinden.

Razer-Seiren (Small)

Het oledscherm is een leuke extra, maar het wordt niet goed genoeg gebruikt. Je kan er het volume van je hoofdtelefoon zien, de microfoonsterkte en het opnamepatroon. Waarom niet het clippingniveau (hoog volume dat niet meer wordt opgenomen) of de sterkte van lage tonen? Vooral op vlak van clipping heeft de Razer Seiren een flink probleem. Alles boven één derde sterkte clipt, waardoor je de sterkte gevoelig naar beneden moet halen. Test regelmatig tussendoor of het nog goed staat. Je hebt vier modi waaruit je kan kiezen: cardoid, stereo, omnidirectioneel en bidirectioneel. Handig en duidelijk, maar je zal vooral de cardoid-instelling kiezen. De Synapse software is behoorlijk limiterend. Behalve de bitrate en sample rate kan je niets aanpassen. Waarom geen compressiefilter of vocale effecten? In zijn totaliteit is de Razer Seiren absoluut geen slechte microfoon, maar voor dit prijskaartje verwachten we meer.