Reviews

Review HP Color LaserJet Pro M252dw: goedkope printerkost

Voordelen
heel stil
printkwaliteit
zwarte printkost
Nadelen
kleine papierlade
traag eco-printen
Aanbevolen prijs: €259
Waar te koop?
Totaalscore 9
In het segment van goedkope kleurenlaserprinters is er keuze te over. Wij zijn alvast onder de indruk van deze printer van HP.

Vorig jaar hebben we de HP LaserJet Pro 200 Color M251nw aan de tand gevoeld, en daar waren we niet danig van onder de indruk. Hij scoorde een middelmatige 7/10, en daar wil HP iets aan doen met dit nieuwe model. Naast een iets logischere naam, ondersteunt de M252dw duplex printen en combineert het kleurafdrukken in een compacte vorm met aanraakscherm. NFC en wifi is aanwezig, zodat deze printer op zowat elke werkplaats kan worden geïnstalleerd.

Een laserprinter kan je moeilijk sexy maken, en dat is opnieuw het geval met de M252dw. Hij is behoorlijk klein voor een kleuren laserprinter, en krijgt een klein 73mm aanraakscherm bovenaan. Dat lijkt niet veel, maar het scherm reageert opvallend goed. Kleine details kan je gemakkelijk aantikken, net als swipen doorheen de menu’s. Aan de andere kant is er plaats voor een usb-stick om rechtstreeks bestanden of foto’s af te drukken, maar het klepje is niet echt heel gebruiksvriendelijk. Lijkt een klein detail, maar dit had HP beter kunnen oplossen.

De papierlade onderaan heeft maar plaats voor 150 vellen, en dat is te weinig voor een kantoorprinter. We verwachten minimaal een capaciteit van 250 vellen. Er is bovendien ook geen mogelijkheid om een extra papierlade aan te sluiten. Vervelend, maar er is wel een kleine papierlade voor verschillende formaten net erboven. Handig als aparte invoer, maar het aantal vellen is beperkt. De printer werkt via HP’s eigen PCL-printsoftware, of via PostScript 3 emulatie. Zo kunnen zowel de mac- als pc-gebruikers de M252dw probleemloos installeren.

HP schrijft een topsnelheid van 18 pagina’s per minuut, maar wij meten eerder 9 ppm bij een testdocument van 4 pagina’s en 14 ppm bij een 20 paginatest. Gezien zijn prijskaartje absoluut geen slechte snelheidsresultaten. Zwarte tekst ziet er prima uit met duidelijke, volle tekens. Er is ook geen bandvorming zichtbaar tussen zwart en kleur. Kleurenfoto’s zien er verrassend goed uit, ook al zijn ze naar onze smaak iets te donker. De toners vervangen gaat trouwens bliksemsnel dankzij de handige schuif die je uit het toestel kan trekken. Tijdens alle printopdrachten viel het ons vooral op hoe stil de M252dw wel niet is. Heel aangenaam in kantooromgevingen waar regelmatig wordt geprint.

Een goedkope laserprinter is één, maar hoe zit het met de printkosten? Die zijn relatief gunstig, zolang je kiest voor de hoge capaciteit toners. Met een zwarte toner kan je gemiddeld 2.800 pagina’s afdrukken en kost elke pagina 4,07 cent. De drie kleuren, cyaan, magenta en geel, gaan gemiddeld 2.300 pagina’s mee. Een kleurenpagina afdrukken kost gemiddeld 16,56 eurocent.

In dit segment van goedkope kleurenlaserprinters, blaast HP de concurrentie weg met zijn goedkope printkost. We moeten er wel bij vertellen dat modellen van pakweg Dell of Brother wel goedkoper verkrijgbaar zijn. Vind je een papierlade van 150 vellen voldoende, dan kan je geen betere goedkope kleuren laserprinter kopen. Wie graag een grotere papierlade wil, kijkt best naar de Brother HL-3140CW.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business