RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • stabiliteit
  • fluisterstil
  • voer voor overklokkers
  • modulair
CON
  • kabels zijn kleurboek

Be Quiet! heeft een nieuwe versie van de Dark Power Pro uitgebracht. Het bedrijf slaagt er wederom in een prachttoestel op de markt te brengen.

Be quiet! heeft zijn vlaggenschip, de Dark Power Pro, vernieuwd met versie 11. Op dit ogenblik is die beschikbaar in 850W, 1.000W en 1.200W. We testen die laatste versie, omdat ons testsysteem twee AMD Radeon 290X-kaarten bevat en een Intel Extreme-chip. 1.000W had ook al volstaan, maar Be quiet! stond erop dat we het topmodel testten.

Wat direct opvalt, is dat het merk zijn naam wel eer aandoet. Deze voeding is ontzettend stil, zelfs wanneer hij aan 80 procent van zijn capaciteit wordt gebruikt. De voeding is volledig modulair, zodat je zelf gemakkelijk kan kiezen welke kabels je allemaal nodig hebt. Heel handig om je case netjes aan te kleden, en elke aansluiting staat ook duidelijk gemarkeerd op de voeding. De voeding krijgt een 80Plus Platinum-certificaat, wat betekent dat hij tot op 94 procent efficiënt is met zijn energie. Een energie-efficiënte voeding kost altijd veel geld, iets waar je trouwens behoorlijk lang over doet om terug te verdienen via je elektriciteitsfactuur. Stand-by verbruikt de voeding 0,1W.

Screenshot_10-800x676 (Small)

In totaal tellen we meer dan 33 connectoren, wat genoeg moet zijn voor zowat elk type systeem dat je zou willen bouwen. In totaal zijn er acht 6+2 pinstekkers beschikbaar voor vier grafische kaarten in Crossfire of SLI, mocht je daar budget voor hebben. We tellen 10 sata-stekkers en 7 HDD-stekkers. Tot slot zitten er nog twee 8-pinconnectors in voor de CPU (waarvan eentje 4 + 4). Vooral bij zware grafische kaarten is tegenwoordig een zware 12V-lijn noodzakelijk, en daar levert deze voeding prima werk met twee 35A-lijnen en twee monsterlijke 45A-lijnen. Deze voeding denkt ook aan de overklokkers, en biedt de mogelijkheid om drie lijnen uit te schakelen om extra ruimte te maken over één lijn. Ook die dubbele achtpolige CPU-stekker is ideaal voor extra stabiliteit.

Het enige waar we een beetje op kunnen vitten, zijn de ietwat sobere kabels. De mesh rondom de kabels is iets te licht, of ze hadden de kabels allemaal één kleur mogen geven. Nu herken je vele verschillende kleurtjes aan alle kabels. Niet het einde van de wereld, maar behalve dat kleine puntje van kritiek kunnen we helemaal niets aanmerken op deze voeding. De allerbeste en compleetste in zijn soort, maar de prijs is er ook naar.