Reviews

Review Engenius ESR300

Voordelen
Makkelijke installatie
Nadelen
Slecht bereik
Matige snelheid
Aanbevolen prijs: €49
Waar te koop?
Totaalscore 6
Je bent niet veel geld kwijt aan de Engenius ESR300, maar dat weerspiegelt zich helaas ook in de prestaties.

De goedkoopste router uit de test, en daarvoor moesten we niet eens naar het prijskaartje kijken. Dit is een 300N-router, iets wat we niet hadden verwacht in deze test omdat het echt wel een instapmodel is. De testresultaten laten dat over de hele lijn zien: 25,64 Mbps dichtbij en amper 0,59 Mbps voor de verre afstand.

De andere twee metingen liggen rond de 15 Mbps. Geen prachtige prestaties, vooral wanneer je een router wilt met een degelijk bereik. Bijkomstig nadeel: hij heeft net als de AVM FRITZ!Box 4020 vier 10/100 Mbit-aansluitingen in plaats van gigabit. Pijnlijk, maar in deze prijsklasse nog nipt delibereerbaar.

Waar blinkt deze router wel in uit? Functies. Hij ondersteunt een waslijst aan apps die voornamelijk zakelijk getint zijn. Zo kan je tot 10 SIP-accounts op de EnTalk-Lite app installeren en vertelt de EnRoute app je te allen tijde waar al je collega’s/werknemers rondlopen. Handig in bedrijven, maar dat maakt dat deze router helemaal geen verhaal heeft.

Een bedrijfsomgeving vraagt om meer prestaties, en dat kan de Engenius ESR300 niet leveren. Het bijzondere design niettegenstaande, is deze router enkel geschikt voor kleine bedrijven met een compacte oppervlakte en een gigabit switch. Wij zouden qua budget liever 10 euro meer uitgeven en de superieure AVM FRITZ!Box 4020 in huis halen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business