Reviews

Review Alcatel One Touch Idol 3

Voordelen
Prijs/kwaliteitverhouding
Luidsprekers
Afwerking
Licht
Nadelen
Plaatsing knoppen
Camerakwaliteit kan beter
Aanbevolen prijs: €229
Waar te koop?
Totaalscore 7
Alcatel heeft geprobeerd om met de Idol 3 een unieke smartphone op de markt te zetten. Dat lukt tot op zekere hoogte.

De Idol 3 van Alcatel is in ieder geval een uniek toestel. Bij het eerste gebruik valt meteen een unieke functionaliteit op: de OneTouch Idol heeft geen boven- of onderkant. Hoe je het toestel ook om houdt, het scherm draait mee. De positie van de knoppen aan de zijkant is op zijn zachtst gezegd hinderlijk. Ze zitten namelijk op exact dezelfde hoogte. Als je het scherm ontgrendelt druk je automatisch ook aan de andere kant van het toestel de volumeknop in.

Het toestel heeft twee speakers, en die kunnen hard. Echt loeihard. Android Lollipop draait zeer soepel. Ook als er meerdere applicaties open staan heb ik nauwelijks noemenswaardige haperingen waargenomen. Het toestel heeft 16 GB intern geheugen, maar als je kiest voor dual-sim offer je daarmee de mogelijkheid tot uitbreiding op.

De batterijduur is wel heel fatsoenlijk. Bij zeer intensief gebruik redden we met gemak het einde van de dag, als we geen gekke dingen doen, is zelfs twee dagen geen probleem. Alcatel probeert een telefoon te maken die zich kan onderscheiden van de concurrentie. Dat lukt, maar vooral dankzij de prijs en niet zozeer omwille van de functies.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business