Reviews

Review Huawei Mate S

Voordelen
Aantrekkelijk design
Snelle vingerafdrukscanner
Fatsoenlijke batterij
Nadelen
Ondermaatse prestaties
Aanraakfuncties niet altijd accuraat
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
Totaalscore 7
Het design van de Huawei Mate S ademt premium uit, maar de inhoud van de smartphone is eerder wisselvallig met een uitgesproken achilleshiel.

Het vederlichte en slanke formaat van de Huawei Mate S zorgt ervoor dat de grote 5,7 inch telefoon aangenaam in de hand ligt, terwijl een Full HD amoled scherm je levendige kleuren serveert in scherpe resolutie. Dankzij een accurate vingerafdrukscanner is de tijd die je nodig hebt om je smartphone te ontgrendelen tot een seconde teruggebracht.

Apps draaien op de smartphone verloopt soepel en tijdens het testen ondervonden we weinig vertragingen, maar in absolute cijfers hinken de prestaties van de Huawei Mate S achterop in vergelijking met zijn premium collega’s, met een kleine achterstand voor de CPU en een dramatisch gat voor de grafische kracht van het toestel.

De telefoon komt ook met een assortiment slimme bewegings- en aanrakingsfunctie, maar de bruikbaarheid daarvan was in de praktijk nogal wisselvallig. Wel kan de smartphone rekenen op een fatsoenlijke batterij die gemakkelijk twee tot drie dagen meegaat met normaal gebruik.

In een krachtmeting met zijn premium concurrenten moet de Huawei Mate S zich gewonnen geven. Als je design belangrijk vindt, is het toestel een overweging waard.

Klik hier om onze uitgebreide review van de Huawei Mate S te lezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business