Reviews

Review: Wiko Highway Star 4G

Voordelen
Premium design
Amoledscherm
Prestaties
Lichtgewicht
Nadelen
Grafisch zwak
Matige autofocus
Oude Anhdroidversie
Aanbevolen prijs: €349
Waar te koop?
Totaalscore 7
De Wiko Highway Star 4G is zeker en vast een premium toestel met enkele mooie functies en een knappe afwerking. Een vlaggenschip durven we dit toestel, in tegenstelling tot wat Wiko beweert, toch niet noemen.

Wiko noemt zijn Highway Star 4G een vlaggenschip, maar dat rekt de definitie van het woord net iets te hard. De Highway Star is in ieder geval het meest premium toestel van Wiko dat ik tot nog toe onder handen nam. De Star heeft, net als alle andere Wiko’s, plaats voor twee simkaartjes. Heb je maar één simkaart nodig, dan kan je de andere sleuf wel als microSD-slot gebruiken.

De zwarte voorzijde van de smartphone omhult het HD-amoled-scherm. De bezels rondom het scherm zijn niet bepaald dun te noemen, maar in deze prijsklasse zie ik meestal erger. Een pixelraster is zichtbaar, zeker aan de contouren van app-icoontjes. Wie ernaar zoekt, zal het opmerken, maar ik verwacht niet dat de gemiddelde consument er iets van zal zien. De telefoon draait Android 4.4.4 KitKat en hoewel dat een degelijke Androidversie is mag Wiko zich schamen.

De 13 megapixel hoofdcamera presteert naar behoren, maar is niet uitzonderlijk te noemen. De autofocus is niet snel en heeft moeite om te focussen op objecten die relatief dichtbij staan. De 2450 mAh-batterij volstaat om dit toestel van stroom te voorzien. Bij matig gebruik is het zelfs mogelijk om een nachtje opladen over te slaan. De Wiko is mooi, licht en bolt vlot, maar verwacht er geen mirakels van. Zeker de smartphonegamer zal hier snel tegen de limieten lopen.

highway starmobielwiko

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals