Reviews

Review Logitech Ultimate Ears Boom 2: Luide muziekbom

Voordelen
volumineuze bastonen
verrassend luid
waterproof
Nadelen
tapinvoer niet altijd betrouwbaar
Aanbevolen prijs: €199
Waar te koop?
Totaalscore 8
Logitech lanceerde zich op de markt van bluetooth speakers met de originele Ultimate Ears Boom. De UE Boom 2 is een geslaagde upgrade van de originele speaker.

Met de originele Ultimate Ears Boom lanceerde Logitech zich met succes op de markt van de bluetooth speakers. Nadat het bedrijf de productlijn uitbreidde met de UE Megaboom en de UE Roll, heeft het nu het toestel waar het mee begon een upgrade gegeven. Dat de upgrade geslaagd is, mag een understatement heten: de UE Boom 2 is Logitechs beste speaker ooit. Het bedrijf heeft bijna niets gewijzigd aan het originele design, maar de tube is wel waterdicht gemaakt en produceert een beter geluid dan versie nummer één.

Logitech heeft de weerstand van de Boom 2 verder opgetrokken. De speaker heeft nu een IPX7 rating, wat betekent dat het volledig in water kan ondergedompeld worden zonder schade. Verder kan het toestel ook als speakerphone gebruikt worden. Samen met de draadloze speaker levert Logitech een micro USB kabel en adapter. De UE Boom 2 kan volgens het bedrijf zo’n 15 uur aan muziek leveren zonder stroom, maar die levensduur hangt uiteraard ook af van hoe luid je het toestel zet.

Meermaals tappen

Er zijn een paar kleine minpuntjes op te merken. Het tapmechanisme is niet altijd betrouwbaar. Je kan op de bovenkant van het toestel één keer tikken voor play/pauze en twee keer om een nummer over te slaan, maar dat bleek tijdens onze test maar de helft van de tijd effectief te werken. Het is gemakkelijker om je smartphone boven te halen om je muziek te managen.

Basliefhebbers zullen de UE Boom 2 kunnen smaken: de speaker produceert een zeer volle bastoon. Bovendien kan je het volume veel verder opdraaien dan je op het eerste zicht zou verwachten van de tube. Die solide geluidskwaliteit, gecombineerd met het kleurrijke en robuuste design, maken van de UE Boom 2 een absolute aanrader in zijn prijsklasse.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business