Reviews

Review Cherry MX-Board 3.0: Comfortabele typemachine

Voordelen
comfortabel gebruik
aangename auditieve feedback
Nadelen
luid
Aanbevolen prijs: €79
Waar te koop?
Totaalscore 8
Doordat het MX-Board mechanisch is, geeft hij een duidelijke auditieve feedback. Bovendien typt het toetsenbord erg comfortabel.

Ben je iemand die weinig boodschap heeft aan de recensie van een toetsenbord, behalve de vraag of het ding doet waarvoor het dient? Bij deze: de Cherry MX-Board 3.0 doet waarvoor het dient, maar wel een beetje luidruchtig. Een toetsenbord is een computeraccessoire waar we vaak gedachteloos gebruik van maken, zonder ooit ons af te vragen of er misschien wel iets beters of anders te vinden is. Ga je effectief op zoek, dan zal je vlug merken dat het aanbod veel breder is dan je voor mogelijk houdt. Producent Cherry heeft tientallen varianten in zijn etalage staan.

Gekleurde switches

Het MX-Board 3.0 is een mechanisch toetsenbord: in plaats van de standaard (en vaak goedkope) rubber domes onder de knoppen, die je bij de meeste toetsenborden terugvindt, zijn er zogenaamde switches onder elke toets aangebracht. Je hebt verschillende varianten van switches, elk met hun eigen gebruikservaring. Zo kan je het MX-Board met zwarte, rode, blauwe of bruine switches verkrijgen.

Wij zijn aan de slag gegaan met de rode. Die produceren in principe het minste lawaai van alle switches, maar zelfs dan nog kunnen we niet echt zeggen dat we een stil toetsenbord onder de vingers hadden. Zelf ervoeren we dat geluid als een aangename feedback waardoor we, als we niet naar beneden keken, ons in de waan konden houden dat we op een ouderwetse typemachine zaten te roffelen. Spijtig genoeg vonden sommige collega’s op de redactie het iets minder tof.

Comfortabel typen

De installatie van het toetsenbord verliep probleemloos, gewoon de kabel in de juiste poort steken en wachten tot de driver geïnstalleerd is. Het is moeilijk te objectiveren, maar het aanslagen van de toetsen van het MX-Board 3.0 voelde comfortabeler aan dan bij een standaard toetsenbord geleverd bij een pc. Of het ook sneller typt, hebben we niet vast kunnen stellen. Maar daar speelde het feit mee dat het toetsenbord dat we testten in qwerty werd geleverd, wat toch een aanpassing vroeg van onze azerty-afgestemde handen. Je kan het MX-Board uiteraard ook in de azerty configuratie bestellen. Op zoek naar een kwalitatief toetsenbord en moet je met niemand rekening houden? Het MX-Board 3.0 is een aanrader.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business