RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • rijke en zuivere klank
  • luid volume
  • klassiek design
CON
  • te duur
  • vibreert vrij hard

De KEF Muo ziet er niet alleen erg leuk uit, maar produceert ook een mooi en krachtig geluid. De prijs doet echter afbreuk aan dit kwalitatieve toestel.

Advertentie

Zoals de naam doet vermoeden, is de Muo geïnspireerd op de meer dan manshoge KEF Muon. Om de typerende zandlopervorm van dit immense toestel ook naar de kleinere bluetooth-speaker te brengen, werd de grille van het toestel op tactisch wijze geperforeerd. Achter de grille bevinden zich twee Uni-Q drivers, welke door KEF zelf werden ontwikkeld, en een passieve basradiator. Verder bevat de speaker twee volumeregelaars en een start- en bluetoothknop. Door de startknop langdurig ingedrukt te houden, kan je bovendien nakijken hoe lang de batterij nog mee zal gaan.

[related_article id=”177985″]

Indien je twee KEF Muo’s aanschaft, kan je deze als stereopaar gebruiken of in ‘party mode’ laten werken. In dit laatste geval zullen beide speakers zowel het linker- als rechterkanaal afspelen. Om muziek af te spelen, kan je tot tien meter ver gebruik maken van bluetooth, of een audiokabel gebruiken. Via de micro-usb-poort kan de batterij van de Muo worden opgeladen.

De Muo haalt luide volumes voor zijn grootte, maar vibreert vrij hard wanneer je de volumeknop volledig opendraait. Toch weet de speaker een degelijk geluid te produceren, met indrukwekkende bassen voor een toestel zonder een subwoofer. Ook de middenhoge en hoge klanken komen helder uit de speaker gerold en de zang klinkt eveneens zuiver.

Alles bij elkaar genomen, is de KEF Muo een speaker die degelijk presteert en er bovendien qua design erg leuk uitziet. De hoge prijs doet echter afbreuk aan dit toestel en zorgt ervoor dat concurrerende speakers wat ons betreft een streepje voorkrijgen.