Review Kef Egg: Klein maar fel

Voordelen
Hip design
Plug-en-play
Veel verbindingsopties
Machtige bassen
Nadelen
Log
Prijzig
Geen bijgevoegde AUX-kabel
Aanbevolen prijs: €499
Waar te koop?
Totaalscore 8
KEF blijft een pionier op vlak van audiosystemen in een gelikte stijl. De KEF Egg past in dat rijtje: niet alleen mooi, maar ook gewoon een oerdegelijke speakerset.

Met zijn ei-vorm heeft de Egg zijn naam niet gestolen. De twee ovale speakers zijn mooi vormgegeven zonder overbodige opsmuk, en komen in drie kleurtjes: wit, zwart en een hels mat blauw. Het clean design zal op geen enkel bureau misstaan. Niet dat enkel je bureau voordeel kan halen uit de KEF Egg. Omdat het geluid zich mooi verspreidt over de hele ruimte, kan het systeem ook dienst doen als audioset voor je home cinema. De speakers zijn verrassend log, waardoor ze niet echt handig verplaatsen, maar uiteindelijk is dat ook niet nodig. Bovendien is het gewicht wel aangenaam, vanwege het gevoel van luxe en niettemin omdat de speakers zo stevig op hun pootjes staan.

kef_eggroom

Klein maar fel

Na het uitpakken hoef je je weinig zorgen te maken; het systeem is plug-and-play. Een van de twee speakers, de hoofdeenheid, is achteraan uitgerust met alle in- en uitgangen, waaronder usb-poort, stroomtoevoer, de kabel naar de tweede speaker en een sub-uitgang voor een optionele subwoofer. Aan de zijkant zit netjes nog een 3,5 mm-aansluiting verstopt. De meeste kabels krijg je mee, maar een AUX-kabel zul je zelf moeten voorzien.

Afgezien van de kabelverbindingen, kan je muziek ook vlot streamen via Bluetooth. In de voet van de hoofdspeaker zitten vier knoppen: de aan/uitknop, volumeknoppen en een sourceknop. Door die laatste langdurig in te drukken, activeer je de Bluetooth-functie. Hiermee zijn je mobiele apparaten in een mum van tijd verbonden. Je kan de speakers ook op afstand bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening. Het hele concept brengt een uitgebreid scala aan opties met zich mee. Wil je je pc of telefoon verbinden? Geen probleem. Televisie? Meteen gebeurd. Door het minimalistische design is het bedienen van de speakers een fluitje van een cent.

[related_article id=”178953″]

Dat alles is natuurlijk ondergeschikt aan het geluid. Gelukkig is ook daar absoluut niet over te klagen. De klanken zijn rijk en helder, met verrassend diepe bastonen, waardoor het geluid vrij gebalanceerd is. Zo kwamen middentonen tot hun recht, maar even goed galmden hoge tonen met verve uit de speakers. Zelfs wanneer je de KEF Egg tot het uiterste duwt en de volumeknop helemaal openzet, blijft het geluid zuiver. Om de bastonen te versterken, kan je eventueel een subwoofer aanschaffen, maar dat zal enkel interessant zijn voor klankpuristen.

Hoge drempel

De KEF EGG is een prima audiosysteem dat overal in huis past. Dankzij diverse verbindingsopties is het makkelijk om van het ene naar het andere apparaat te dartelen, waardoor de speakers heel veelzijdig zijn. De prijs van 499 euro is navenant en voor velen zal dat prijskaartje een te hoge drempel vormen. Je kan tenslotte ook degelijke systemen kopen voor minder geld. Als je zoekt naar een stel draadloze computerspeakers om het occasionele Youtube-filmpje te beluisteren, is dit niet de meest gepaste optie. Zoek je echter naar een veelzijdig audiosysteem om je favoriete muziek in volle glorie te bewonderen en schrikt de prijs je niet af? Dan is de KEF Egg iets voor jou.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business