Reviews

Review Riva S: Overal muziek

Voordelen
Geluidskwaliteit
Batterij
2 speakers te koppelen
Nadelen
Prijzig
Android-app nog niet op punt
Aanbevolen prijs: €249,99
Waar te koop?
Totaalscore 8
Vlot te vervoeren en een uitstekend geluid: de Riva S kan probleemloos figureren als ideaal toonbeeld van een draadloze speaker.

Riva zet hoog in op muziekkwaliteit, en die keuze loont. Na de lancering van de Riva Turbo brengt de fabrikant een compactere versie van die gesmaakte speaker uit: de Riva S. De klanken en de hardware zitten meer dan goed. Als extraatje heeft de producent er bovendien voor gezorgd dat je twee luidsprekers met elkaar kan koppelen voor een echte surround sound. Alleen het prijskaartje had van ons nog iets scherper gemogen.

Qua design is de Riva S een Mini-Me versie van de Riva Turbo. Enkele details en het maatje kleiner daar gelaten, lijken beide modellen als twee druppels water op elkaar. Die inkrimping helpt: was de Turbo nog een stevige baksteen waar je niet graag mee zou rondsleuren, dan is de Riva S een heel stuk lichter en mobieler. Riva levert de luidspreker met een handig beschermend tasje om dat feit te onderstrepen.

[related_article id=”180332″]

De speaker produceert een heldere sound die ook op luidere niveaus overeind blijft. Daarnaast is de batterijcapaciteit ruim voldoende om verschillende feestjes door te komen zonder oplaadbeurt. Het enige uitgesproken minpunt tijdens onze test was de Android-app waarmee je de Riva S op afstand kan besturen. Deze werkte ondanks een succesvolle koppeling niet goed samen met het toestel in ons geval; zo bleek het volume aanpassen niet mogelijk. Uiteindelijk kan je de belangrijkste handelingen ook wel manueel uitvoeren via de knoppen van de speaker, maar de software-integratie kan beter. Gelukkig is dat een onderdeel dat relatief makkelijk recht te trekken valt.

Op het toestel zelf hebben we weinig aan te merken: de Riva S is een puike bluetooth speaker, als je er het geld voor over hebt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business