Reviews

Review Microsoft Lumia 550

Voordelen
Degelijke camera
Windows 10 Mobile
Scherpe prijs
Nadelen
App-aanbod
Dik
Saai design
Aanbevolen prijs: €119 euro (8 GB)
Waar te koop?
Totaalscore 7
Zoals we van Microsoft gewend zijn is ook de Lumia 550 opnieuw een uiterst degelijk toestel met een leuk prijskaartje, maar het heeft het moeilijk om tegen zijn Androidbroertjes op te boksen.

Tot twee jaar geleden was een Lumia-toestel de allerbeste keuze in de budgetcategorie, omdat Android-toestellen zelden kwalitatief genoeg waren en dikwijls heel traag werkten. Windows 10 Mobile is een bijzonder licht besturingssysteem dat prima werkt op budgettoestellen, maar twee jaar later heeft Android flinke stappen gezet. Dat maakt dat Microsoft zich sterker moet bewijzen. De Lumia 550 is een heel knap toestel gezien zijn prijsklasse. Het scherm is degelijk, de autonomie scoort gemiddeld en de camera doet het zelfs iets beter dan verwacht gezien zijn prijskaartje.

Microsoft heeft zijn best gedaan met dit toestel. Het enige waar we ons wel aan storen, is dat het soms lang kan duren voordat een app opstart, zeker bij multitasking. Het grootste pijnpunt blijft het beperkte app-aanbod van Windows 10 Mobile, iets wat we al jaren zeggen. Het aanbod moddert wat aan zonder echt te verbeteren. Daarom is de Lumia 550 ideaal als eerste smartphone voor wie de stap nog niet heeft gezet: gebruiksvriendelijk, goedkoop en degelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business