Reviews

Review Ewent Accentus One: Goedkope speaker

Voordelen
Goedkoop
Spatwaterbestendig
Nadelen
Mindere geluidskwaliteit
Enkel in oranje verkrijgbaar
Goedkoop uiterlijk
Vervelende startknop
Aanbevolen prijs: €70
Waar te koop?
Totaalscore 5
De feloranje Accentus One kan je voor weinig geld op de kop tikken. Jammer genoeg is aan de kwaliteit van het toestel te merken dat het een goedkope speaker is.

De Accentus One is een stereo outdoor bluetooth speaker die spatwaterbestendig is. De speaker is de eerste die door Ewent, behorende tot Eminent, in de Accentus-reeks wordt uitgebracht. Het toestel gaat over de toonbank voor ongeveer 70 euro, al kan je de speaker op sommige plaatsen ook voor minder dan 60 euro op de kop tikken.

Goedkoop

De bluetoothspeaker is dus verre van duur te noemen, wat jammer genoeg ook aan het toestel te zien is. De Accentus One lijkt qua uiterlijk erg op andere speakers en weet zich enkel te onderscheiden door zijn feloranje kleur. Aan de voorkant van het toestel zitten volumeknoppen en een telefoonknop, aan de ene zijde van de cilinder kan je de startknop terugvinden en aan de andere zijde bevinden zich de mini-USB- en 3,5mm-poort. Deze poorten worden beschermd door een rubberen plaatje dat nogal slap en goedkoop aanvoelt.

Dankzij zijn cilindervormige uiterlijk kan je de speaker volgens Ewent in de bidonhouder van je fiets plaatsen. Ook bevat de speaker een microfoon, waardoor je handsfree kan bellen. Ikzelf vond geen enkel nut voor de functie. Iemand die de speaker daadwerkelijk meeneemt op zijn fiets – en voor behoorlijk wat geluidsoverlast zorgt- zal het mogelijks wel handig vinden om handsfree te kunnen bellen, al lijkt deze kans me klein. Alle voorbijgangers kunnen je gesprek dan namelijk volgen en de meeste fietsers gebruiken een koptelefoon om naar muziek te luisteren.

Geduld

Om de Accentus One in te schakelen, dien je zo’n zes seconden de startknop ingedrukt te houden, waardoor een groen lichtje gaat branden. Pas nadat een blauw lichtje flikkert en je een deuntje hoort, staat de speaker daadwerkelijk aan. Dit proces vind ik onnodig ingewikkeld: meermaals bleef de speaker uitgeschakeld, wanneer ik dacht dat ik hem had ingeschakeld.

Eenmaal de speaker is ingeschakeld, is muziek afspelen een fluitje van een cent. Mijn smartphone vond het bluetoothtoestel onmiddellijk en ook via de bijgeleverde 3,5mm-kabel verloopt alles vlot. Jammer genoeg is de geluidskwaliteit niet om over naar huis te spreken. Met name wanneer je het volume laag draait, kan je een lichte ruis horen en de muziek klinkt over het algemeen doffer dan ik zou willen. Wel weet de speaker goed stand te houden wanneer je het volume volledig opendraait.

Wie op zoek is naar een goedkope bluetoothspeaker, een fan is van oranje en niet de beste geluidskwaliteit verwacht, kan met de Accentus One gelukkig zijn. Er bestaan echter speakers die het stukken beter doen, waarvoor je geen of weinig geld extra moet neertellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business