Reviews

Review Teufel MUTE: Betaalbare ruisonderdrukking

Voordelen
Actieve ruisonderdrukking
40 uur op een batterijlading
Scherpe prijs
Goeie klanken
Nadelen
Geen bluetooth
AAA-batterij
Middelmatige ruisonderdrukking
Aanbevolen prijs: €169,99
Waar te koop?
Totaalscore 7
Een koptelefoon met actieve ruisonderdrukking kost vaak veel meer dan een gewone. De MUTE weet dat toch aan te bieden voor een betaalbaar bedrag.

Een goede koptelefoon met active noise-cancelling, oftewel ruisonderdrukking, kost vaak handenvol geld. Je moet namelijk rekening houden met batterijen en ingebouwde microfoons om achtergrondgeluid te kunnen wegfilteren. Toen Teufel zijn nieuwste koptelefoon aankondigde, mét actieve ruisonderdrukking en tegen een betaalbare prijs, waren we dan ook eerder sceptisch.

Een uitgebreide test later kunnen we stellen dat Teufel er minstens voor een deel in geslaagd is onze twijfels weg te nemen. Ja, de koptelefoon is zijn geld waard, al is hij qua ruisonderdrukking niet de beste van het pak. We hebben in het recente verleden al meermaals een Teufel kunnen testen, en ook de MUTE maakt hun reputatie waar op vlak van geluidskwaliteit. Bassen klinken diep en rijk aan klankkleur, terwijl de hoge tonen erg helder zijn. Ook op de bouwkwaliteit valt niks aan te merken: de koptelefoon voelt stevig aan en zit erg comfortabel, ook voor langere tijd.

Onze twijfels omtrent de ruisonderdrukking blijven toch aanhouden: we storen ons bijvoorbeeld toch aan het gebruik van een AAA-batterij. Een ingebouwde batterij is makkelijker op te laden, maar zal de prijs natuurlijk ook opdrijven. Bovendien werkt de ruisonderdrukking minder goed dan bij concurrenten.  Al moet je voor andere oplossingen natuurlijk meer geld op tafel leggen. De MUTE is dan ook een goede keuze voor wie uitstekende geluidskwaliteit wilt, met middelmatige ruisonderdrukking aan een scherpe prijs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business