Reviews

Review Kodak i1190WN: turboscanner

Voordelen
Bliksemsnel
Kleine voetafdruk
Grondige tekstherkenning
Draadloos/bekabeld
Nadelen
Soms lastige installatie
Beperkte extra software meegeleverd
Aanbevolen prijs: €1099
Waar te koop?
Totaalscore 8
Wie van een papierloos kantoor wil genieten, heeft een krachtige scanner nodig om alles te digitaliseren. Kodak levert ons alvast hun paradepaardje.

Ontdek de Kodak i1190WN samen met tal van andere nieuwe innovaties op de Belgian Tech Show. Schrijf je nu in.

Een papierloos kantoor start met een degelijke scanner die een grondig volume kan verwerken. De Kodak i1190WN kan tot 75 vellen tegelijk scannen, ook al kan je tijdens het scannen nog verder aanvullen. Wie dagelijks tot maximaal 5.000 pagina’s scant, is hier aan het goede adres. Deze scanner leest alles: papier, visitekaartjes, zelfs harde plastic zoals rijbewijzen of identiteitskaarten.

Meer software

De installatie verliep nogal stroef, net omdat deze i1190WN zowel draadloos als met een netwerkkabel kan worden aangesloten. We moesten eerst via USB gaan om daarna pas de draadloze functionaliteit te beheren. De installatiesoftware oogt bovendien nogal spartaans. Eens daardoor gesparteld krijg je de optie om drie softwarepakketten te installeren. Kodak Smart Touch is handig om snel in je taakbalk de verschillende scaninstellingen aan te passen, dus verplicht installeren.

EMC Captiva Cloud Capture is een handige extra die je zeker moet installeren. Hiermee kan je vanuit elke web-applicatie rechtstreeks scannen. Zo kan je letterlijk vanaf overal scannen. Nog interessante software is de Kodak Capture Pro Limited Edition, maar helaas krijg je enkel maar een Trial-versie van deze beheersoftware om gemakkelijk en snel formulieren, patiëntgegevens en andere belangrijke documenten te beheren. Geen pakket zoals Nuance PaperPort 14 of Omnipage 18, twee alom bekende programma’s voor document management en OCR. Kodak lijkt er vanuit te gaan dat wie dit koopt al een bestaand programma gebruikt, maar wie ermee start kan dus best nog extra investeren in een van bovenstaande pakketten.

Racepaard

Op vlak van prestaties is de Kodak i1190WN een absoluut racepaard. Onze standaard 25-paginatest naar PDF klokt hij af op 40 pagina’s per minuut gemiddeld, of 80 pagina’s in duplex. Hiermee is hij de snelste van het pak, ook al scheelt het maar 1 pagina per minuut met de Canon imageFormula DR-C240. Scannen gaat bliksemsnel, maar bewaren duurt wat langer. Onze 25-paginatest, 50 pdf’s, duurt het gemiddeld 1 minuut 34 seconden. Dat is een prima tijd voor een scanner, maar voor wie echt niet kan wachten is er de Epson WorkForce DS-760 die op 1 minuut 15 seconden klaar is.

Op vlak van OCR presteert de Kodak i1190WN uitstekend. Arial scant hij foutloos tot 6 punten, terwijl Times New Roman correct wordt herkend tot minimaal 8 punten. Prima resultaten, in lijn de verwachtingen. Over de hele lijn scoort de Kodak i1190WN prima als compacte scanner binnen een digitaal kantoor. Zijn kleine voetafdruk maakt hem compact genoeg om overal neer te zetten, terwijl zijn draadloze functie hem extra flexibel maakt. Zonde dat er geen deftig document management softwarepakket wordt meegeleverd, maar wie dat al gebruikt op kantoor hoeft dat niet als een minpunt te zien. De Kodak i1190WN is een prima scanner om in elk papierloos kantoor te integreren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business