Reviews

HyperX Pulsefire FPS review: no-nonsense gamingmuis

Voordelen
Plug-and-play
Comfortabel
Minimalistisch
Nadelen
Beperkte customisatie
Laag dpi-plafond
Enkel voor rechtshandigen
Aanbevolen prijs: €59,99
Waar te koop?
Totaalscore 7
Het gros van de gamingmuizen komt met allerlei toeters en bellen, maar niet iedereen heeft behoefte aan een overvloed aan macrotoetsen en led-lampjes.

HyperX brengt zijn allereerste gamingmuis uit, die schittert in zijn eenvoud.Op de Pulsefire FPS tref je de standaard linker- en rechtermuisknoppen aan, twee duimknoppen, een scrolwiel en een dpi-schakelaar. HyperX garandeert een levensduur van twintig miljoen muiskliks. Dit kunnen we natuurlijk niet testen, maar de knoppen voelen wel stevig aan. Qua vorm heeft hij veel weg van de Deathadder en is hij bovendien bijzonder licht, met een gewicht van amper 95 gram. Wel is deze muisvorm enkel geschikt voor rechtshandigen, tenzij ook HyperX een versie voor linkshandigen uitbrengt. Net zoals bij de iconische muis van Razer werkt dit digitale knaagdier het best met een claw grip, waarbij je niet je hele handpalm laat rusten op de toetsen maar je vingertoppen gebruikt. Dankzij de rubberen gripjes aan de zijkant heb je de muis extra stevig in de hand vast.

Geen software

[related_article id=”218006″]

De muis bevat vier verschillende dpi-standen die aan te passen zijn door de schakelaar in te drukken die zich onder het scrolwiel bevindt. De kleur van de knop geeft aan op welke stand de Pulsefire steekt. Je hebt echter maar vier verschillende dpi-standen: 400, 800, 1600 en 3200. Wil je de sensitiviteit finetunen, dan kan dat gewoonweg niet. De HyperX-muis komt namelijk zonder software, maar is volledig plug-and-play. Als de instellingen volstaan zal dit geen hinder veroorzaken, maar als je met de instellingen wilt prutsen is dit een enorm nadeel. De kleur kan je bijvoorbeeld ook niet verstellen. Bovendien is de maximale 3200 dpi-instelling aan de lage kant, als je weet dat de Razer Mamba een plafond heeft van 16.000 dpi. De vraag is natuurlijk of je dat nodig hebt. HyperX beweert alvast dat de meeste gamers een dpi-instelling gebruiken tussen de 400 en 3200.

Door het gebrek aan knoppen en het lage dpi-plafond is de muis erg geschikt voor first person shooters, maar voor andere gamegenres is hij wat beperkt. Zoek je een no-nonensemuis, dan zal de Pulsefire FPS je niet teleurstellen. Wil je net dat tikkeltje meer, dan kijk je beter even in het assortiment van Razer, Logitech, Roccat of Steelseries.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business