Reviews

Eminent EM7680 4K TV Streamer: tv-brein

Voordelen
Snelle installatie
Kodi
Prijs
Nadelen
Netwerkkennis vereist voor streaming
Onhandige afstandsbediening
Aanbevolen prijs: €109,99
Waar te koop?
Totaalscore 8
Met de EM7860 4K TV Streamer kan Eminent een graantje mee te pikken van de groeiende populariteit van Kodi. Is het apparaat goed genoeg om ook gebruikers zonder kennis van het mediaplatform te overtuigen?
[related_article id=”217942″]

Meteen een bekentenis: ik ben één van de mensen die weinig afweet van Kodi, en van het beheren van thuisservers in het algemeen. De EM7860 was dus niet zomaar een interessant product om onder handen te nemen, maar net zo goed een uitdaging. De TV Streamer is een doosje waarmee je een domme tv van de nodige intelligentie voorziet om bestanden te kunnen streamen naar je scherm, zowel lokaal als via draadloos internet. De box is uitgerust met drie USB-poorten en een SD-kaartlezer waarmee je media vanop een lokaal medium kan afspelen.

Snelle start

Mijn ervaring met de praktische kant van het opstellen van de EM7860 4K TV Streamer is erg positief: vanuit de doos tot aangesloten aan mijn tv nam het installeren en instellen van het toestel nog geen kwartier in beslag. De handleiding was helder, de nodige handelingen eenvoudig. Ik apprecieer het dat de EM7860 een klein vormfactor heeft en gemakkelijk op mijn tv-kast past, achter de televisie. Het enige wat ik miste tijdens het opstellen was de nodige ethernetkabel om de streamer te verbinden met mijn router. Die had ik gelukkig op overschot, maar het was toch handiger geweest als dit ook bij in de doos had gezeten. De essentiële HDMI-kabel voorziet Eminent wel. Verder bevat het pakket ook een afstandsbediening met bijgeleverde batterijen. Hiermee bestuur je de Kodi-interface van het toestel. De knoppen van de afstandsbediening liggen nogal ondiep, wat soms problemen oplevert bij het invoeren van informatie.

Eminent heeft voor zijn tv-streamer het open besturingssysteem LibreElec en de eveneens open mediabibliotheek Kodi gekozen. De keuze voor Kodi maakt de TV Streamer veelzijdig: het ondersteunt zo goed als alle videoformaten en het heeft een uitgebreide catalogus van add-ons in de aanbieding. De interface van de mediabibliotheek is bovendien overzichtelijk en sober, en er is een Nederlandse versie beschikbaar van het platform. Standaard staat Kodi op de EM7860 in het Engels, maar je kan dit snel aanpassen in de instellingen.

Leercurve

Het afspelen van een bestand dat je via een USB-stick of ander opslagmedium aan de EM7860 koppelt is makkelijk genoeg. Het opzetten van de nodige infrastructuur om bestanden te streamen is een ander paar mouwen. Wie al langer een mediabibliotheek onderhoudt en zijn weg kent in de wereld van de thuisservers zal waarschijnlijk weinig problemen hebben, voor een leek heeft het toch wat meer voeten in de aarde. Eminent zelf verwijst in zijn handleiding naar de online wiki van Kodi en deze helpt je wel een beetje op weg, maar echt duidelijk is het toch niet. Heb je iemand in je omgeving die er meer van weet, klamp deze dan even aan voor de nodige uitleg.

Eens het streamen opgezet, verloopt alles weer erg gemakkelijk. Haperingen tijdens het streamen heb ik niet ondervonden. Als je om kan gaan met de leercurve die vasthangt aan de Eminent EM7860 4K TV Streamer, is dit toestel een aanrader om je mediabibliottheek naar je tv te brengen. Het veelzijdige Kodi, de 4K-capaciteit en de scherpe prijs maken deze tv-box erg aanlokkelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business