Reviews

Fnatic Clutch G1 review: gamingmuis op dieet

Voordelen
Software
Sober design
RGB-verlichting
Nadelen
Amper twee programmeerbare knoppen
Stugge schuifpads
Mouse accelleration-instellingen ontbreken
Aanbevolen prijs: €44,99
Waar te koop?
Totaalscore 6
Naast verschillende e-sportsploegen brengt Fnatic ook hardware uit. Kan deze gamingmuis zijn concurrentie de baas?

Fnatic is een van de pilaren in het e-sportslandschap, met succesvolle teams in games zoals League of Legends, Counter-Strike Global Offensive en Call of Duty. De oranje-zwarte organisatie schaart wereldwijd erg veel fans achter zich en tracht nu zijn succes verder te zetten in de hardwaremarkt, onder de merknaam Fnatic Gear. De Clutch G1 is de tweede gamingmuis van het prestigieuze miljoenenteam en komt gepaard met een eerlijk prijskaartje. Het digitale knaagdier ziet er sober en minimalistisch uit, maar toch stijlvol dankzij zijn TGB-verlichting. Bovenaan tref je twee knoppen terug om de dpi-instelling aan te passen en aan de linkerkant steken (maar) twee programmeerbare duimknoppen. Jammer, want in een gamingmuis verwacht je toch iets meer toeters en bellen.

Het ontwerp van de muis is zowel geschikt voor mensen met een claw of een palm grip. De muis weegt ongeveer 116 gram, wat ideaal is voor de doorsnee gamer. Finetunen met extra gewichtjes, zoals bij het Logitech G9x, is helaas niet voorzien. Aan de onderkant kleven drie stugge schuifpads waardoor je bij het bewegen iets meer druk moet zetten dan bij een doorsnee muis. Door de dpi-instelling in de software aan te passen kan je dit probleem gedeeltelijk oplossen, maar we ondervonden nog steeds hinder bij langdurige sessies in schietspellen.

Weinig vuurwerk

De meegeleverde software zit wel snor. Je kan verschillende profielen opstellen waarin je instellingen zoals RGB-kleuren, DPI, scrol- en dubbelkliksnelheid kan aanpassen. LED-indicators op het harnas verraden welk profiel je momenteel hanteert. Het enige wat we missen zijn instellingen om mouse accelleration te beheren. Terwijl deze configuratie ongewenst is voor games die precisie vergen zoals first person shooters, in de instelling geliefd bij topdown games zoals moba’s.

[related_article id=”218636″]

Al bij al is de Fnatic Clutch G1 een degelijke muis, zonder meer. Een interessante optie voor fans van het e-sportsteam, maar hij slaagt er niet in zijn stempel te drukken op de muizenmarkt. Die is en blijft gedomineerd door Corsair, Logitech, SteelSeries, Razer en anderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business